Sport

Verstappen hoopt op nattigheid in São Paulo

03-11-2017 12:30

SÃO PAULO (ANP) – Max Verstappen hoopt op nattigheid volgend weekeinde bij de Grote Prijs van Brazilië op het circuit van Interlagos. ,,Omdat ik denk dat we in droog weer minder kans maken'', zegt de Nederlandse Formule 1-coureur in een vooruitblik van zijn renstal Red Bull.

De twintigjarige Limburger stal vorig jaar de show in São Paulo, waar de regen tijdens de race met bakken uit de hemel kwam. Verstappen wist zich via onwaarschijnlijke inhaalacties op te werken naar de derde plaats. Een inhaalmanoeuvre buitenom bij de latere wereldkampioen Nico Rosberg leverde de Nederlander de prijs op van de mooiste inhaalactie van het jaar.

,,Vorig jaar was genieten op Interlagos'', zegt Verstappen. ,,Zoals je begrijpt hoop ik op een nat raceweekeinde, omdat we in droog weer minder sterk zijn op dit circuit. Vooral door de hoogteverschillen op het rechte stuk komen we te kort.''

De Nederlander is bezig aan de beste reeks uit zijn Formule 1-carrière. Hij won oppermachtig de laatste race in de Verenigde Staten en triomfeerde ook al begin oktober in Maleisië.