Sport

Force India laat teugels vieren

07-11-2017 16:36

SÃO PAULO (ANP/RTR) – Force India laat de stalorders varen die het Formule 1-team had uitgevaardigd na een reeks aanvaringen tussen de coureurs Sergio Perez en Esteban Ocon. Nu het team al zeker is van de vierde plaats in het kampioenschap van de constructeurs, krijgen beide coureurs in de laatste twee races van het seizoen weer meer vrijheid. Zo mogen ze elkaar weer inhalen. ,,De vierde plaats is binnen, we kunnen weer wat agressiever zijn in onze strategie en meer risico nemen'', aldus teambaas Vijay Mallya.

Force India greep in na de Grote Prijs van België, waarin Ocon en Perez elkaar zo'n beetje van de baan reden. Het duo lag ook in de clinch met elkaar in Azerbeidzjan. Voor Mallya aanleiding de teugels aan te trekken. Een van de maatregels was dat de coureurs elkaar niet meer mochten inhalen.

Force India kan de derde plek van Red Bull in de WK-stand niet meer bedreigen, maar Mallya ziet graag nog een goed individueel resultaat in de laatste twee races. Perez haalde dit jaar al eens de vierde plaats, terwijl Ocon in de vorige race in Mexico vijfde werd.