Entertainment

Bellucci: betichte regisseur is goede vriend

08-11-2017 13:15

ROME – Monica Bellucci noemt de van aanranding beschuldigde regisseur Guiseppe Tornatore een 'goede vriend'. Een voormalig model betichtte Tornatore dit weekend van seksuele intimidatie. Voor Bellucci is dat geen reden de Malèna-regisseur de rug toe te keren, liet ze weten na het winnen van de filmprijs Premio Virna Lisi.

"Hij is een uitzonderlijk persoon en we zijn heel goede vrienden", vertelde ze voor de camera van omroep RAI. "Toen ik las over die beschuldiging, was ik natuurlijk verrast. Ik dacht aan hem en aan zijn familieleden, die ik heel goed ken."

De Hollywood-ster ontving de filmprijs Premio Virna Lisi dinsdag in Rome uit handen van de in opspraak geraakte regisseur. Van enige afstandelijkheid was geen sprake, zo bleek uit de vriendschappelijke zoen op het podium. Bellucci speelde in 2000 de hoofdrol in Tornatores veelgeprezen drama Malèna, die haar internationale doorbraak zou betekenen.

Dit weekend beschuldigde het voormalig model en 'showgirl' Miriana Trevisan de regisseur van ongewenste intimiteiten. In Vanity Fair beweerde ze dat hij haar twintig jaar geleden tegen een muur had geduwd, in de nek in de oren had gezoend en haar borsten had betast. Tornatore ontkent de aantijgingen.