Entertainment

Jay-Z op de bres voor Meek Mill

08-11-2017 03:01

LOS ANGELES – De twee tot vier jaar cel die rapper Meek Mill maandag opgelegd kreeg, is onrechtvaardig en rigoureus. Dat meldt Jay-Z dinsdag op Facebook.

De uitspraak van een rechter in Philadelphia maandag kwam onverwacht, aangezien zowel de aanklager als de reclasseringsambtenaar geen gevangenisstraf hadden aanbevolen, omdat Meek zich aan de meeste regels rond zijn proefverlof heeft gehouden en dit jaar clean werd bevonden bij drugstesten.

De ex-vriend van Nicki Minaj zat nog in een proeftijd die hij kreeg bij zijn vervroegde vrijlating in 2009, na een celstraf voor het dealen van drugs en illegaal wapenbezit. In 2015 kreeg de muzikant, die eigenlijk Robert Rihmeek William heet, al eens huisarrest opgelegd omdat hij de voorwaarden van zijn invrijheidstelling had geschonden. Dit jaar werd hij twee keer gearresteerd, voor een vechtpartij en voor roekeloos rijden, wat voor de rechter reden was hem terug te sturen naar de gevangenis.

"We zullen altijd achter Meek Mill staan en hem steunen", schijft Jay-Z in zijn post. "Zowel bij zijn poging om deze onterechte straf terug te draaien als bij zijn rentree in de muziek."