Economie

Klappen voor Snap op rood Wall Street

08-11-2017 15:43

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag licht lager geopend. Snap ging flink omlaag na publicatie van teleurstellende kwartaalcijfers en het nieuws dat het Chinese internetconcern Tencent een belang van ruim 10 procent heeft genomen in het moederbedrijf van de app Snapchat. Verder werden resultaten van enkele bedrijven verwerkt.

De Dow stond in de openingsminuten 0,1 procent lager op 23.533 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor eveneens 0,1 procent tot 2587 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging ook 0,1 procent omlaag tot 6761 punten.

Snap duikelde 8 procent. Het bedrijf lieten weten fors meer verlies te maken en het aantal gebruikers groeit minder dan verwacht. Het nieuws over de deelneming door Tencent bood nog wat tegenwicht aan de domper over de resultaten.

Horlogemerk Fossil verloor 3,2 procent na teleurstellende vooruitzichten voor het feestdagenseizoen. Kredietverlener LendingClub deed met 21,1 procent verlies een nog grotere stap terug na teleurstellende vooruitzichten.

Zorgverzekeraar Humana zakte 1,9 procent. Het bedrijf kondigde aan 2700 banen te schrappen, ofwel bijna 6 procent van het totaal, om kosten te besparen. Humana kwam ook met cijfers en verhoogde zijn winstverwachting voor het gehele jaar.