Binnenland

Omroep MAX krijgt radiozendtijd Nieuwsshow

09-11-2017 17:07

HILVERSUM (ANP) – Omroep MAX krijgt in januari de zendtijd toebedeeld van het zaterdagochtendmagazine Nieuwsshow op NPO Radio 1. Mieke van der Weij en Peter de Bie, die onlangs door de AVROTROS op non-actief zijn gezet, keren onder de vlag van hun nieuwe werkgever Omroep MAX terug in een nieuwe radioshow. Dit blijkt uit de radioprogrammering voor 2018 die de NPO donderdag bekendmaakte.

,,Omroep MAX komt met een nieuw programma op zaterdagochtend van 8.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1 met het door het publiek zeer gewaardeerde presentatieduo Mieke van der Weij en Peter de Bie'', meldt de NPO. Omroep MAX maakt binnenkort de naam bekend van de nieuwe radioshow.

Het wekelijkse politieke programma Kamerbreed op zaterdagmiddag maakt plaats voor een nieuwe talkshow van de AVROTROS. Eind augustus ontstond er een rel tussen de omroep en De Bie. Hij wilde overstappen naar Omroep MAX terwijl AVROTROS dacht dat hij met pensioen zou gaan. De omroep sprak van een vertrouwensbreuk toen hij erachter kwam dat Peter met Omroep MAX-baas Jan Slagter had gesproken en zette hem op non-actief. Vorige maand is ook Van der Weij op non-actief gezet.

Onderzoeksjournalistiek

Op Radio 2 zijn Rob Stenders (BNNVARA) en Annemieke Schollaardt (AVROTROS) vanaf januari allebei in de middag te horen. Rob Stenders vult het blok tussen 14.00 en 16.00 uur van maandag tot en met donderdag en Annemieke Schollaardt krijgt dit tijdstip van vrijdag tot en met zondag toebedeeld. De omstreden verhuizing van Schollaardt naar de avond is daarmee van de baan. De omroepen konden afgelopen weken nog met suggesties komen die in de programmering zijn verwerkt, stelt de NPO.

Op Radio 1 komt extra ruimte voor onderzoeksjournalistiek in de programma's De Nieuws BV (BNNVARA) en in een nieuw KRO-NCRV-programma (9.30 uur tot 11.30 uur) met Ghislaine Plag. Sven Kockelman zal dagelijks hoofdrolspelers uit het nieuws interviewen.

Het kookprogramma Mangiare! van de NTR is voortaan elke vrijdag te horen in plaats van een keer per twee weken.