Entertainment

Roseanne walgt van steun voor James Gunn

25-07-2018 04:09

LOS ANGELES – Roseanne Barr is niet te spreken over de acties die op touw zijn gezet om de ontslagen Disney-regisseur James Gunn te helpen. De comedienne uitte haar onvrede via Twitter. "Walgelijk gewoon, de steun van al die mensen voor iemand die grappen maakt over pedofielen. En dan mij op een zwarte lijst zetten om een grap die ze allemaal niet begrepen hebben."

Met dat laatste doelt Barr op haar eigen ontslag, nadat ze zich via Twitter racistisch had uitgelaten over Valerie Jarrett, die als adviseur voor voormalig president Barack Obama werkte. Ze omschreef de Afro-Amerikaanse moslima Jarrett als een baby van de Moslimbroederschap en Planet of the Apes. Ze kreeg bakken kritiek over zich heen waarop ABC besloot direct te stoppen met de comedyshow Roseanne.

Voor Gunn is inmiddels een petitie gestart die producent Disney oproept het ontslag van de Guardians of the Galaxy-regisseur ongedaan te maken. Er zijn al 300.000 handtekeningen binnen. Gunn werd vrijdag de laan uitgestuurd naar aanleiding van tien jaar oude tweets, waarin hij onder meer grappen maakte over pedoseksuelen en verkrachting. De oude grappen werden opgevist door een rechts-conservatieve website.