Doneer aan TPO
 

Dag van uitschieters op Europese beurzen

Door: , 17:51, 27 juli 2018

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen kenden vrijdag een dag van uitschieters, waarbij beurskoersen van bedrijven flink omhoog en omlaag gingen. In Amsterdam zat oliedienstverlener SBM Offshore behoorlijk in de lift na een schikking van de Braziliaanse corruptiezaak, terwijl Flow Traders en Beter Bed juist hard werden afgestraft.

De AEX-index aan het Damrak sloot 0,5 procent hoger op 576,24 punten. De MidKap steeg 1,2 procent tot 785,78 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs klommen tot 0,6 procent.

In de MidKap kreeg koploper SBM Offshore er bijna 10 procent aan beurswaarde bij. Beleggers waren opgelucht na een schikking van een corruptiezaak in Brazilië voor circa 299 miljoen dollar. Het schikkingsbedrag komt grofweg overeen met het bedrag dat SBM voor de kwestie opzij heeft gezet.

Flow Traders

Flow Traders bungelde juist onderaan met een verlies van bijna 12 procent. De beursintermediair, die de boeken heeft geopend, deed het in de afgelopen periode aanmerkelijk minder goed dan in het eerste kwartaal. Bij de kleinere bedrijven ging Beter Bed meer dan 9 procent omlaag. Problemen op de Duitse markt blijven de beddenverkoper achtervolgen. De omzet en de winst zakten in de eerste helft van 2017.

Signify deed het met een plus 2,9 procent het beste bij de hoofdfondsen. Het verlichtingsbedrijf gaf een omzetwaarschuwing, maar die was volgens ING-analisten al verwacht. Ook verdubbelt Signify de omvang van zijn aandeleninkoopprogramma tot 300 miljoen euro. Informatieleverancier RELX sloot de rij met een min van 1,7 procent.

Carrefour

Elders in Europa was Carrefour een uitschieter. De resultaten van het supermarktconcern vielen erg in de smaak en het aandeel won in Parijs 12 procent. Beleggers waren minder tevreden over luxegoederenconcern Kering, dat bijna 8 procent verloor. In Londen ging maker van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Benckiser juist een kleine 8 procent omhoog na een cijferbericht.

De euro was 1,1659 dollar waard, tegen 1,1667 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 69,33 dollar. Brentolie werd 0,2 procent duurder op 74,72 dollar per vat

 
Tags: ,
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace