Entertainment

Hadewych betere actrice door moederschap

27-07-2018 09:11

AMSTERDAM – Hadewych Minis vindt het moederschap uitstekend te combineren met haar carrière. Volgens de actrice en zangeres versterken de twee elkaar zelfs.

"Ik kan een goede moeder zijn juist omdat ik mijn carrière heb, en ik ben een betere actrice en zangeres sinds ik moeder ben", zegt de 41-jarige Hadewych in de Volkskrant. Sinds ze een zoon en een dochter heeft, is ze relaxter. "Ik zit erg in mijn hoofd en merk dat het moederschap me daarvan losmaakt, ik durf meer op mijn impulsen te vertrouwen in plaats van overal drie maanden over na te denken en allerlei angsten te doorstaan."

Minis staat met haar onemanshow Minis Plus op De Parade in Utrecht en Amsterdam en gaat daarna op tournee door het hele land. Ter voorbereiding op de show bracht ze een half jaar lang vele uren door in een lokaal om te schrijven. "En dan ging ik naar huis: boodschappen doen, koken, luizen kammen, samen met mijn dochter liedjes zingen uit West Side Story. Dat helpt mij, anders was ik misschien doorgedraaid, haha."