Regio

Doodgestoken snackbarhouder Den Haag ook geslagen en geschopt

31-01-2023 20:31

Cafetaria Houtwijk Den Haag
Foto: Google Streetview.

De vrijdagavond in Den Haag doodgestoken 39-jarige snackbareigenaar Wie werd ook geslagen en geschopt. Zijn echtgenote, die naast hem liep, werd eveneens geslagen en geschopt. Dit melden getuigen aan Omroep West.

De verdachten, een 15-jarig meisje en haar 17-jarige broer en nog een ander 17-jarig meisje blijven, blijven in elk geval nog twee weken in voorarrest.

Probleemgezin

De 15-jarige tiener en haar broer woonden vlak bij de snackbar en zijn afkomstig uit een probleemgezin, waarvan de kinderen al vaker met justitie in aanraking zijn gekomen. De moeder van de twee tieners zegt meerdere malen om hulp te hebben gevraagd, maar dat niet te hebben gekregen.

Buurtbewoners laten aan Omroep West weten dat de jongeren al “sinds de coronaperiode ruzie hebben met de snackbareigenaar”.

Nadat de snackbareigenaar de jongeren uit zijn zaak had gezet omdat ze geen coronapas konden laten zien, werd hij door de jongeren geterroriseerd.

“De ruiten van de snackbar zijn een keer ingegooid en zijn dochter is hier in het winkelcentrum in de Albert Heijn uitgescholden en bekogeld met een pak melk”, aldus een buurtbewoner.