Buitenland

Bus met zeker 60 migranten valt in ravijn Panama, tenminste 33 doden

15-02-2023 14:22

Panama
Shutterstock.

PANAMA CITY, 15 februari (Reuters) – In Panama zijn minstens 33 mensen omgekomen nadat een bus met meer dan 60 migranten woensdag vroeg van een klif viel, aldus een ambtenaar van de migratiedienst van het land

Ten minste de helft van de 66 passagiers in de bus kwam om bij het ongeval in de buurt van het opvangcentrum voor migranten in Gualaca, vertelde Maria Isabel Saravia, adjunct-directeur migratie van Panama, aan verslaggevers.

Ongeveer 20 mensen werden in het ziekenhuis opgenomen met verwondingen, waarvan sommige zwaargewond, vertelde Panama’s sociale zekerheid aan Reuters.

Saravia gaf geen details over de nationaliteiten van de slachtoffers en zei dat dit eerst aan de familieleden en de respectieve ambassades zou worden meegedeeld.

“De regering betuigt haar medeleven met de families van degenen die bij dit ongeval zijn omgekomen en herhaalt haar toezegging om humanitaire hulp en fatsoenlijke omstandigheden te blijven bieden om illegale migratie aan te pakken”, zei Panama’s president Laurentino Cortizo op Twitter.

Vorig jaar staken een recordaantal van 248.000 migranten de Darien Gap over, voor het merendeel Venezolanen. Door een nieuw, strenger Amerikaans migratiebeleid zijn velen teruggestuurd naar Panama, waar ze zich vaak geen vervoer naar Venezuela kunnen veroorloven.

Sinds begin 2023 zijn nog eens 32.800 mensen de Darien Gap overgestoken, zei het Panamese ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag.