Regio

60-jarige sociotherapeut (M) bekent: ‘Ik had seks met tbs-patiënte’, Oostvaarderskliniek

17-02-2023 13:47

Gevangenis
Pixabay.

Een 60-jarige sociaal therapeut heeft toegegeven seks te hebben gehad met een patiënte uit de Oostvaarderskliniek in Almere op 28 februari vorig jaar. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de man van ontucht en eist een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Eerder werd de man verdacht van verkrachting, maar de officier van justitie concludeert dat er geen bewijs is voor dwang. De verdachte ontkent de vrouw verkracht te hebben, maar geeft wel toe seks met haar te hebben gehad. Volgens hem heeft de patiënte hem uitgelokt. Hij betreurt de situatie en zegt dat hij haar had moeten beschermen.

‘Relatie’

Tijdens de rechtszitting in Lelystad beweerde de verdachte dat hij de verhouding met de patiënte zag als een relatie, waarin zij hem vaker verleidde. De vrouw zou zichzelf achter het raam hebben bevredigd terwijl hij toekeek.

De verdachte vertelde ook dat de vrouw hem naar een lege kamer aan het einde van een gang had geleid en hem verleidde om seks te hebben.

Misbruik

De patiënte beweert echter dat ze geen seks wilde met de 60-jarige sociaal therapeut en dat hij misbruik heeft gemaakt van haar kwetsbaarheid.

Ze verklaarde bang te zijn geweest om niet geloofd te worden en dat ze het DNA van de verdachte als bewijs had bewaard.

De advocaat van de patiënte stelt dat de sociaal therapeut nooit meer in de zorg zou mogen werken.