Binnenland

Nieuw: steunpunt Holocausteducatie

17-02-2023 14:00

Auschwitz Holocaust Shoa
Auschwitz. Foto: Pixabay.

Volgens de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding, Eddo Verdoner, kunnen docenten voortaan hulp krijgen bij het onderwijzen van de Holocaust en ontvangen zij tips over hoe te handelen wanneer leerlingen de systematische genocide op Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog ontkennen. Hierover berichtte NU.nl vrijdag als eerste.

Verdoner geeft aan dat dit momenteel extra belangrijk is, omdat rechts-extremisten proberen om antisemitisme te normaliseren in de samenleving. Verdoner noemt als voorbeeld de antisemitische leuzen die onlangs op het Anne Frank Huis werden geprojecteerd.

Steunpunt Holocausteducatie

Om deze reden lanceert Verdoner samen met de gemeente Amsterdam het steunpunt Holocausteducatie en antisemitisme, waar scholen en docenten lespakketten kunnen aanvragen, gastdocenten kunnen uitnodigen en tips kunnen ontvangen over nuttige excursies en gesprekken in de klas.

Verdoner hoopt dat het steunpunt zo snel mogelijk landelijk wordt geïmplementeerd en wijst op de grote noodzaak hiervoor. In oktober waarschuwde Verdoner al voor een toename van antisemitisme als gevolg van de kostencrisis en groeiende armoede.