Buitenland

Duitse rechtsextremisten plaatsen ‘gedenkteken voor slachtoffers corona-vaccin-experiment’

01-05-2023 16:48

Wappie
Een spandoek met gevaarlijk nepnieuws van antivaxcomplotwappies. Foto: Chris Aalberts.

Rechtsextremistische coronaactivisten hebben in de Duitse deelstaat Saksen een twee meter hoog ‘gedenkteken voor de slachtoffers van het corona-vaccin-experiment‘ onthuld.

Ironisch genoeg staat het ‘gedenkteken’ in een gebeid waar de vaccinatiegraad bijzonder laag is en relatief veel mensen door Covid-19 zijn gestorven.

‘Vrij Saksen’

Het ‘gedenkteken’ is geplaatst door de groep ‘Vrij Saksen’, die deels bestaat uit leden van de ultra-rechtse, deels neo-nazistische, politieke partij NPD.

Volgens de groep is het gedenkteken er niet alleen voor de ‘slachtoffers’ van het Covid-19-vaccin maar ook voor “het herdenken van de dwangmaatregelen van het regime”.

Bij de onthulling van het ‘gedenkteken’ werd gesproken over “slachtoffers van geweld dat ons is aangedaan, zoals vaccinaties en beperkingen van grondrechten” en over “slachtoffers van een misplaatst beleid, een gewetenloze farmaceutische lobby en een volk dat vernederd is door buitenlands geallieerd bewind”.

mRNA-vaccins

De Covid-19-vaccinaties op basis van mRNA-technologie zijn uiterst veilig en zeer effectief gebleken. Wel is er wereldwijd een klein aantal mensen dat ernstige bijwerkingen kreeg of mogelijk overleed als gevolg van bijwerkingen na vaccinatie.

In Nederland zijn slechts drie overlijdensgevallen bekend waarvan daadwerkelijk bewezen is dat vaccinatie de oorzaak is. In alle drie gevallen betrof het een Covid-19-vaccinatie van AstraZeneca, dat niet is gebaseerd op mRNA.

Covid-19-vaccinaties op basis van mRNA zijn geen ‘gentherapie’.