Klimaat

‘Zero tolerance voor criminelen’, Duitse minister voorafgaand aan gesprek klimaatactivisten

02-05-2023 14:52

De Duitse minister van Verkeer en Waterstaat Volker Wissing (FDP) zal dinsdag een gesprek voeren met klimaatactivisten van Letzten Generation. Maar voorafgaand aan het gesprek liet Wissing weten dat hij ‘natuurlijk geen enkele tolerantie heeft voor criminelen’.

Democratie

Ook liet Wissing aan Duitse media weten dat hij niet verwacht dat de argumenten van de klimaatactivisten hem zullen overtuigen. Maar, “in een democratie moet je praten”.

Wissing:

“Duitsers die boos zijn, die het zat zijn om in de file te staan ​​omdat anderen de weg blokkeren, die mensen willen dat er een regering komt praten en argumenten worden uitgewisseld.

Ik ben niet overtuigd door de argumenten van de ‘laatste generatie. Het verbaast me dat Letzten Generation zo weinig verstandige suggesties doet voor klimaatbescherming en tegelijkertijd zo radicaal te werk gaat.

“Ik heb geen onderhandelingen te voeren en ik heb daar ook geen afspraken te maken. Ik ben echter bereid te  luisteren en de dialoog aan te gaan om te verduidelijken of het niet logischer zou zijn om te kijken naar wat de federale overheid al aan het doen was.”

Maximaal 100

De klimaatactivisten eisen een maximale snelheidslimiet van 100 kilometer per uur op Duitse wegen en goedkoper OV.