Politiek

Nieuwe CDA-leider Henri Bontenbal wil ‘verzoening’ met Pieter Omtzigt

15-08-2023 10:43

Pieter Omtzigt
Pieter Omtzigt. Screenshot Youtube.

Henri Bontenbal, de nieuw gekozen partijleider van het CDA, wil de band van de partij met Pieter Omtzigt versterken en streeft naar verzoening.  Bontenbal benadrukte in het door de staat gesubsideerde Radio 1-programma Met het oog op morgen dat de ‘deur voor Omtzigt openstaat’.

Bontenbal:

“Ik vind echt dat er iets van verzoening moet zijn. Dat betekent niet dat hij direct terug moet komen naar onze partij, want daar heeft hij zelf dingen over gezegd.

“De verhouding tussen mij en Pieter is goed. We hebben de afgelopen weken af en toe appcontact gehad en in Kamerdebatten ontmoet je elkaar ook. Maar ik kwam in de Kamer toen hij zich ziek meldde, dus ik heb een deel van het verleden niet meegemaakt.”

Het is nog onduidelijk of Omtzigt überhaupt met een eigen partij mee zal doen aan de Tweede Kamerverkiezingen in november.