Binnenland

Politie kan telefoonnummers Telegram-gebruikers opeisen, ondanks Telegram-privacybeleid

18-09-2023 10:45

De Nederlandse politie heeft telefoonnummers van Telegram-gebruikers kunnen bemachtigen, ondanks het privacybeleid van Telegram waarin staat dat ze nooit persoonlijke informatie hebben gedeeld met wetshandhavers. Dit is in tegenspraak met het privacybeleid van Telegram, waarin staat dat de privacy van gebruikers de hoogste prioriteit heeft, meldt BNR.

Criminalisering anonieme communicatie

Strafrechtadvocaten maken zich zorgen over de mogelijkheid dat gegevens worden opgevraagd zonder tussenkomst van de rechter. Zo bestaat de vrees dat het gebruik van versleutelde en anonieme communicatie in Nederland sluipenderwijs gecriminaliseerd wordt.

 


TPO Podcast vrijdag: slechts 1 euro

TPO Podcast

TPO PODCAST 486