Binnenland

Ronald Voorn stapt op bij NSC vanwege onverenigbare waarden

28-06-2024 12:14

pieter omtzigt boek nieuw sociaal contract

Ronald Voorn, door NSC aangesteld om het wetenschappelijk instituut van de partij op te richten, kondigt aan hiermee te stoppen: “Het gedrag van een aantal kandidaat-bewindspersonen in het verleden direct is strijdig met de waarden en het democratisch ethos waar ik voor wil staan.”

 

Redactie, TPO, 28 juni 2024 – Voorn legt dit weekend zijn taken neer als kwartiermaker. In zijn verklaring op X benoemt hij niet specifiek op wie hij doelt, maar is er vermoedelijk sprake van de beoogde PVV-bewindspersonen Marjolein Faber (minister van Asiel en Migratie) en Reinette Klaver (minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp), aldus het ANP.

Faber en Klaver kwamen recent in het nieuws vanwege controversiële uitlatingen uit het verleden.

 

Instituut levert subsidies op

NSC had eerder dit jaar aangekondigd een wetenschappelijk instituut op te richten. Dit instituut zou zich niet alleen richten op de ideologie van de partij, maar zou ook subsidies opleveren.

NSC-leider Pieter Omtzigt benadrukte eerder in een lezing het belang van het instituut door te stellen dat “de plannen om te regeren ingewikkeld zijn”.

Voorn noemt het een bijzondere eer en genoegen om aan deze opdracht te hebben mogen werken. Hij wenst NSC “een behouden vaart in de woelige zee die vast gaat komen”.