Buitenland

Schade door nachtelijke droneaanvallen in Oekraïne en Rusland

06-07-2024 12:50

Oekraïense Bayraktar-drone. Bron: Volodymyr Vorobiov

De strijdkrachten van Rusland en Oekraïne hebben in elkaars landen schade aangericht met nachtelijke droneaanvallen, zo meldden autoriteiten van beide kanten zaterdag.

 

Redactie, TPO, 6 juli 2024 – De Oekraïense luchtmacht zegt dat Rusland aanvallen uitvoerde op twaalf Oekraïense regio’s, waarbij de elektriciteits- en watervoorziening in de noordoostelijke regio Soemy werd verstoord, meldt het ANP.

In Kiev raakten een woning en een voertuig beschadigd door vallend puin van een onderschepte drone. Volgens Oekraïne werden 24 van de 32 Russische drones uit de lucht gehaald.

Aanvallen op brandstofopslagfaciliteiten

Aan de andere kant van de grens was de regio Krasnodar doelwit van Oekraïense droneaanvallen. Hoewel de drones werden onderschept, veroorzaakten vallende brokstukken branden in brandstofdepots, aldus het regionale crisisteam.

Oekraïne heeft de afgelopen maanden regelmatig brandstofopslagfaciliteiten aangevallen om de Russische logistiek te bemoeilijken.

Deze wederzijdse aanvallen benadrukken de voortdurende spanningen en de impact op de infrastructuur in beide landen. De inzet van drones speelt een cruciale rol in de huidige fase van het conflict, waarbij beide partijen proberen elkaars vitale voorzieningen en logistieke ketens te verstoren.