Binnenland

Zwaar mishandeld pleegmeisje (10) uit Vlaardingen levenslang afhankelijk van zorg

05-09-2024 14:59

Foto: Pixabay.

Een 10-jarig meisje uit Vlaardingen, dat ernstig gewond raakte door vermoedelijke mishandeling door haar pleegouders, zal de rest van haar leven intensieve zorg nodig hebben. Dit maakte de officier van justitie donderdag bekend tijdens de eerste inleidende zitting bij de rechtbank in Rotterdam.

 

Redactie, TPO, 5 september 2024 – Het meisje werd met ernstig hersenletsel, botbreuken en ondervoeding naar het ziekenhuis gebracht, meldt het ANP. Volgens de officier woog ze op dat moment slechts 20 kilo, had ze onverzorgd, dof haar vol luizen en verkeerde ze enige tijd in coma. Hoewel ze sinds 23 juli weer bij bewustzijn is, blijft haar toestand zorgwekkend. Het meisje kan niet zelfstandig zitten, staan, lopen of praten.

Opgesloten in kooi

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de pleegouders ervan het meisje te hebben mishandeld met mogelijk fatale intenties. Ze zouden haar onder meer van een trap hebben geduwd en opgesloten hebben in een kooi met stroomdraden. Daarnaast zou ze aan haar armen en benen zijn vastgebonden en werd haar mond afgeplakt met tape.

Tijdens de zitting waren de pleegouders niet aanwezig. Het onderzoek van het Openbaar Ministerie richt zich naast deze zaak op nog drie andere vermoedelijke gevallen van kindermishandeling door het pleeggezin.