Binnenland

Oud-topman Jumbo Frits van Eerd ook vervolgd voor witwassen

16-09-2024 15:03

ColorMaker/Shutterstock

Frits van Eerd, voormalig topman van supermarktketen Jumbo, wordt nu ook vervolgd voor witwassen. Naast de verdenking van witwassen wordt Van Eerd ook vervolgd voor corruptie en valsheid in geschrifte.

 

Redactie, TPO, 16 september 2024 – Dit werd maandag bekendgemaakt tijdens een regiezitting in de rechtbank van Assen, meldt het ANP.

In september 2022 voerden de autoriteiten een inval uit in Van Eerds woning in Heeswijk-Dinther. Daarbij werd 448.000 euro in contanten gevonden, verspreid over een privéwerkplaats en kantoor, met een deel van het geld verstopt in een koelkast.

De inval was onderdeel van een breder onderzoek naar witwassen, waarin oud-coureur Theo E. de hoofdverdachte is. Theo E. wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van belastingfraude, valsheid in geschrifte en niet-ambtelijke corruptie.

Afwezigheid Van Eerd tijdens zitting

Van Eerd was niet aanwezig bij de zitting, aangezien het ging om een regiezitting waarin nog geen inhoudelijke bijdrage werd gevraagd. Zijn advocaat, Robbert Jonk, verklaarde dat Van Eerd de media-aandacht rondom de zaak voorlopig nog wil vermijden.