Buitenland

Verdachte Trump-golfclub liet brief achter: ‘Dit was een moordaanslag op Donald Trump’

23-09-2024 16:31

Wetshandhavers onderzoeken het gebied rond Trump International Golf Club na een vermeende moordaanslag op Donald Trump in West Palm Beach, Florida, op 15 september. Foto @Joe Raedle/Getty Images

De man die wordt beschuldigd van de moordaanslag op Donald Trump op een golfbaan in Florida, liet een brief achter waarin hij aangeeft de voormalige president te willen vermoorden. In zijn auto lag een handgeschreven lijst met data en locaties waar Trump zou verschijnen.

 

Redactie, TPO, 23 september 2024 –  Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ), aldus The Guardian.

De nieuwe beschuldigingen zijn opgenomen in een detentiememo die is ingediend voorafgaand aan een hoorzitting maandag, waar het ministerie van Justitie naar verwachting zal pleiten dat de 58-jarige verdachte, Ryan Wesley Routh, vast moet blijven zitten terwijl de zaak verder gaat.

De details zijn bedoeld om de beweringen van de aanklagers te ondersteunen dat Routh van plan was Trump te vermoorden, voordat het complot werd verijdeld door een Secret Service-agent die een geweer zag uitsteken uit de struiken op de Trump International Golf Club in West Palm Beach, waar Trump op 15 september aan het spelen was.

‘Beste Wereld’

De brief, gericht aan “Beste Wereld”, is in een doos gestopt en afgeleverd bij het huis van een niet-geïdentificeerde persoon, die de autoriteiten inschakelde na de arrestatie afgelopen zondag. De brief lijkt te zijn geschreven met het idee dat de moordaanslag uiteindelijk niet succesvol zou zijn.

De doos, die ook munitie, een metalen pijp en andere voorwerpen bevatte, werd pas geopend door de persoon nadat Routh in hechtenis was genomen. De persoon die de doos ontving en de autoriteiten waarschuwde, is niet geïdentificeerd in de detentiememo van het ministerie van Justitie.

“Dit was een moordaanslag op Donald Trump, maar ik heb jullie teleurgesteld. Ik heb mijn best gedaan en alles gegeven wat ik in me had. Het is nu aan jullie om de klus af te maken. Ik bied 150.000 USD aan degene die de klus kan klaren,” luidt de brief volgens de aanklagers.

Op het social media platform X vragen vragen meerdere mensen zich af waarom het DOJ de inhoud van de brief heeft vrijgegeven, gezien het premiejagers kan aansporen om ‘de klus af te maken’.