Buitenland

TikTok stopt met muziekstreamingdienst in november

24-09-2024 13:43

Foto: Bing Guan/Bloomberg.

TikTok Inc. stopt in november met zijn muziekstreamingdienst, TikTok Music. De dienst, die in 2019 werd gelanceerd onder de naam Resso, gaat op 28 november offline. Gebruikers hebben tot 28 oktober de tijd om hun afspeellijsten over te zetten naar andere platforms. Na deze datum worden alle klantgegevens permanent verwijderd.

 

Redactie, TPO, 24 september 2024 – Het besluit om de dienst stop te zetten komt na jaren van proberen te concurreren met grote spelers als Spotify en Apple Music, meldt Bloomberg. TikTok Music werd door ByteDance Ltd., het moederbedrijf van TikTok, geïntroduceerd om te profiteren van het succes van de populaire video-app, die bekend staat om het lanceren van hits en artiesten.

Ondanks de grote invloed van TikTok op de muziekwereld, bleek de overstap naar een op zichzelf staande muziekstreamingdienst moeilijk. Het platform botste bovendien regelmatig met platenlabels, die meer betaling eisten voor het gebruik van hun muziek in TikTok-video’s.

Hoewel ByteDance geen directe reden heeft gegeven voor het beëindigen van de dienst, lijkt de concurrentiedruk van gevestigde streamingplatforms als Spotify en Apple Music een belangrijke rol te spelen. Een woordvoerder van het in Londen gevestigde bedrijf geeft geen commentaar op het besluit.