Niña Weijers (22) winnares Write Now!

20-06-2010 21:59

Ene Niña Weijers (22), studente in Amsterdam, is hét jonge schrijftalent in het Nederlandse taalgebied van het jaar 2010. Dat vindt althans de organisatie Write Now! die elk jaar een wedstrijd uitschrijft voor jong schrijftalent tussen de 15 en 24 jaar.

De jury, bestaande uit Annelies Verbeke (auteur), Erik Brus (eindredacteur Passionate Magazine), Iris van Erve (hoofdredacteur Passionate Magazine), Dirk Koppes (hoofdredacteur Cultuur bij Dagblad De Pers), Tilly Hermans (Uitgeverij Augustus), Maxim Roozen (winnaar Write Now! juryprijs 2009) en Mat Meijs (secretaris BNG Cultuurfonds) was vol lof over Weijers’ korte verhaal Dat dit het begin was van iets. Vooral de opbouw, de kracht en het nauwelijks voorkomen van clichés hadden de heren en dames juryleden zeer bekoord.

Aan deze editie van Write Now! deden maarliefst 1350 jongeren mee. Het is niet automatisch gezegd dat alle deelnemers ook goed waren of talent hadden. Sterker nog, wij durven gerust te suggereren dat de meerderheid van de deelnemers de droom om schrijver te worden beter kan opgeven. Helaas is het echter zo dat schrijfwedstrijden meestal poep opleveren en de echte talenten de parels tussen de diarree zijn.

Ene Marleen van Wesel (22) uit Leiden won de publieksprijs met haar verhaal Zomeren. Dit verhaal zal worden gepubliceerd in de gratis treinfolder De Pers, maar dat leest toch niemand.

Het winnende verhaal van Weijers vindt u hier, het winnende verhaal van Van Wesel hier.