1. Duke Nukem is taking forever Duke Nukem. The Duke. Mister Suck my Boomstick. Het had zo’n grote kunnen worden. Toen hij vijftien jaar geleden het grote publiek vond werden zijn expliciete geweld en grove oneliners op handen gedragen. Zaak was dus dat er zo snel mogelijk een opvolger zou komen voor de bewierookte shooter. Ontwikkelaar 3D Realms beloofde de fans derhalve dat ze in 1998 Duke Nukem Forever zouden uitbrengen. De rest is geschiedenis. Inmiddels is het 2011, ligt de stekker er bij 3D Realms lang en breed uit en heeft The Duke al langer dan een decennium geen alien geheadshot. Maar het einde lijkt in zicht. Developer Gearbox, die de ontwikkeling van de game overnam, legt momenteel de laatste hand aan het eeuwigdurende project. Of ligt er toch nog een laatste hobbeltje op de weg? Enige zelfspot is de ontwikkelaar in ieder geval niet vreemd.
2. Een vlaflip van termietenstront of toch maar een tampon in cranberrysap?
Afgelopen woensdagavond was het volle bak in Boerhaave. Ongeveer tweehonderd jongeren waren naar het Leidse natuurwetenschappelijk museum gekomen om zicht te laten informeren over creatieve oplossingen voor het wereldvoedseltekort. Een ongekend succes. Je kent het wel, knoeien met genen, sprinkhanen in paneermeel, vlaflip van termietenstront. Veel eenvoudiger uit te voeren echter zijn de alternatieven van de leken onder ons. Geen stoffige en moreel aanvechtbare theorieën dus, maar gewoon alles naar binnen werken wat thuis voorhanden is. Vooral de gele opvulling van uw IKEA-tweezitter is niet te versmaden. En wat dacht u van een rolletje Page toiletpapier vooraf? Om af te sluiten met een tampon gedrenkt in cranberrysap? Om de vingers bij af te likken toch?
3. Icarus 2.0
De tijd van de gekke uitvinders lijkt voorbij. Grote techbedrijven hebben de rol van geflipte individuen die slapen met hun schroevendraaier overgenomen. Gelukkig betekent dat niet dat er geen excentrieke vindingen meer op de markt worden gebracht. Wat dacht u van de Smartbird? Het Duitse bedrijf Festo besteedde er jaren aan het vlieggedrag van vogels om te zetten in de perfecte robotmeeuw. Conclusie? Sinds Leonardo da Vinci in 1490 vleugelslagen probeerde te imiteren met modellen zijn we als mensheid gevaarlijk dichtbij onze gevleugelde vrienden gekomen. Check het uit in vogelvlucht.
4. Man bijt basketbal
In de categorie klein leed vandaag: John en Melissa McCafferty uit Wilmington (maps). Vrijdag klom moeder Melissa onverschrokken in het net van hun basketbalhoepel om te voorkomen dat de Delaware Department of Transportation hem verwijderde. De hoepels staan, al zestig jaar, volgens de wet te dicht bij de stoeprand. Met hun stunt lukte het de McCafferty’s het geliefde schietnetje te redden. Voor even, want na de King Kong-esque actie van mevrouw McCafferty, komen de gemeentewerkers terug onder begeleiding van de politie. Net op het moment dat zij geïnterviewd worden door een cameraploeg. Wat volgt is een pareltje van emotie, onmacht en bedrog. (HK)
5. Klaarkomen op Twitter
‘Terwijl jij schokkend voor de eerste keer klaarkomt voel ik nog meer jouw sappen in mijn mond als het nektar van de liefde.’ Pure poëzie. Sappen, nektar, liefde, klaarkomen. Metaforen voor de lente. Springende lammetjes, zoemende bijtjes, bloeiende blauwe druifjes. Met zulke berichten scoor je bij het vrouwvolk duidelijk punten. Dat moet ook Frank van der Vorst, voorzitter van GroenLinks Amsterdam-Noord, gedacht hebben toen hij deze bloemrijke tweet naar zijn liefje stuurde, maar verzuimde dat via een direct message te doen. En zwijmelen dat we doen met al die al die romantiek in de lucht. Uurtje eerder licht, copulerende konijnen in de duinen, twitterende politici.
6. Charlie Brooker doet Rebecca Black
Bij Pavlov zijn we een beetje fan van de Britse komiek en journalist Charlie Brooker. Hij is een soort Joris Luyendijk, alleen dan hariger. Brooker houdt zich voornamelijk bezig met het belachelijk maken van dingen als iPads en live verslaggeving op televisie. Deze week richtte hij zijn pijlen op internetsensatie Rebecca Black, niet alleen om haar te bespotten, maar ook om al haar critici op zijn karakteristieke een keiharde spiegel voor te houden.
Rondje van Pavlov geeft elke week een overzicht van de 6 meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.