Sport

Prima lichaamstaal van Ronaldo

18-04-2011 13:59

Afgelopen zaterdag speelden Real Madrid en Barcelona tegen elkaar. Het was de eerste van vier wedstrijden. De ploegen troffen elkaar voor de competitie, zien elkaar nog voor de Spaanse bekerfinale en treffen elkaar in de halve finale van de Champions League. Genoeg dus om de gemoederen flink bezig te houden. Wie wint is de grootste van Spanje en van Europa. Madrid weet dat Barcelona beter is en doet er alles aan om niet te verliezen. Dat lukte afgelopen zaterdag toen een penalty van Ronaldo de twee ploegen op gelijke hoogte hield. En Ronaldo heeft een paar vrije trappen genomen. Er gaat er geen een in, maar de lichaamstaal klopt.

Arrogantie
De arrogantie van Messi is van een andere aard. Die schoot afgelopen keihard de bal een vak met Madrilenen in en doet vervolgens alsof er niks aan de hand is. Aanstekers, bekers en alles wat voorhanden was vloog hem om de oren. Maar het punt was gemaakt. Madrid stelt niks voor en dat mag gerust gezegd worden.

Ronaldo dan. Vrije trap. Ploeggenoten doen als vanzelf een stapje opzij. Want daar komt hij. De koning. De almachtige specialist van de vrije trappen. De held. Eentje die scoort waar anderen falen. Het publiek houdt de adem in. Ronaldo recht zijn rug. Wijdbeens. Twee armen met gebalde vuisten hangen naast zijn lichaam. Seconden lijken eeuwen. Camera’s zoomen in. Zijn hoofd gaat omhoog. Aanloop. Schot. Het publiek verlangt een goal. Naast.

Volgende vrije trap. Medespelers geven hem de bal. Hij komt er weer aan. De koning. Armen recht. Gebalde vuisten. Het publiek houdt alweer de adem in. Weer blijft hij stokstijf stil staan. De verdediging van de tegenpartij zet de mannen op de juiste plaats. Lichaamstaal van de onoverwinnelijke. Dat straalt Ronaldo uit. Weer dat hoofd omhoog. Aanloop. Schot. Het publiek juicht al bijna. De bal gaat in de armen van de keeper.

Paal
Nog een vrije trap. Laatste. De weg naar de goal is niet eens lang. Ronaldo staat. Karakteristieke pose. Wijdbeens, gebalde vuisten naast het lichaam. We kennen het inmiddels. Hij laat de verwachting van het publiek over zich heen komen. Dit wordt het. Aanloop. Hoofd omhoog. Schot. Het publiek wordt gek. Het speeltuig raakt de paal.

Het wilde afgelopen zaterdag dus niet zo lukken met de specialisatie van Ronaldo. Maar met de lichaamstaal zit het goed.