Reportage: a whole lot of fashion in de Rotterdamse Schouwburg

20-06-2011 10:00

 
Wie wordt gevraagd naar de hipste, meest fashion forward stad van Nederland, zal vermoedelijk niet direct denken aan Rotterdam. De Zuid-Hollandse havenstad legt het in dergelijke lijstjes meestal af tegen steden als Amsterdam, thuishaven van de Modefabriek en Amsterdam Fashion Week,  Arnhem – waar de ArtEZ modeacademie is gevestigd en elke twee jaar de Mode Biënnale plaatsvindt – en Maastricht, bekend vanwege zijn grote hoeveelheid kleine boutiques. Afgelopen Pinksteren was de Rotterdamse Schouwburg echter omgetoverd tot een waar fashion-walhalla. Welkom op de Mode Marché Sample Sale.


Maar liefst 50 Nederlandse ontwerpers en labels waren tijdens de Pinksteren neergestreken in de stadsfoyer en eerste verdieping van de Schouwburg. Hier toonden ze de aanwezige ‘fashion addicts’ hun kleding, monstercollecties en accessoires toonden.

Daar zaten grote namen tussen: van Bas Kosters, Conny Groenwegen en Michael van der Meide tot Irene Heldens en Martine Viergever.

Modeliefhebbers keken hun ogen uit op dit fashion event! Logisch, want er was kleding in overvloed, er lagen accessoires op tafel waar je ‘u’ tegen zegt en de bekende ontwerpers lieten trots hun ontwerpen aan het modebewuste publiek zien. Wat wil je nog meer op Eerste Pinksterdag als alle andere (kleding) winkels gesloten zijn?!

Tevens stond er een prachtig versierde tafel klaar bij de ingang, vol met ‘chocolate goodies’ en magazines om de gasten te verwelkomen.

Enkele VIP gasten wonnen zelfs een ware fashion goodie bag waar onder andere leuke items van de Nederlandse ontwerpers in zaten.

Ook naar de Mode Marché? Met een beetje mazzel wordt het event volgend jaar weer georganiseerd. Houd in ieder geval de website in de gaten.

Meer lezen? Sharmila Wairata blogt ook nog op Just Sayin.