Cupcakes & Cocktails: De feestelijke opening van De Drie Graefjes in Amsterdam

04-07-2011 14:00


Als je een nieuwe zaak opent moet dat gevierd worden. Als je een lunchroom/American Bakery opent, wordt dat net even anders gevierd. En dat is leuk voor de genodigden! Cheesecakeje hier, minicupcakeje daar, carrotcakeje om te ervaren dat je er geen “vies he” van zegt, brownie waar je sprakeloos van wordt, naast alle mini-varianten van de bestverkochte broodjes op de gevarieerde menukaart. Alle lekkernijen waren er in overvloed, zodat niemand iets tekort kwam en zodat iedereen het voor eens en voor altijd duidelijk heeft: De Drie Graefjes weet wat goed eten is.



Gebak walhalla
De Drie Graefjes, bij kenners beter bekend als het Amerikaanse gebak-walhalla, had altijd al een schattig, warm filiaal op een toplocatie: achter de Dam, naast de Nieuwe Kerk, in een zijstraatje van de drukste winkelstraat van Amsterdam. In vakanties en weekenden zo drukbezocht dat er bijna meer mensen weggestuurd moesten worden dan er zitplaats was. Daar is nu dus een oplossing voor, een tweede filiaal op wederom een toplocatie: het Rokin in Amsterdam. Heel anders dan het eerste filiaal, maar met dezelfde huiselijke sfeer en het allerbelangrijkst: kwalitatief goed en betaalbaar voedsel en een service waar je u tegen zegt!

Bij de opening van de tweede zaak afgelopen zaterdagavond kregen de genodigden dan ook de optimale Drie Graefjes-ervaring. Overal stonden schalen met mini-sandwiches, die je ook krijgt als je bij de Graefjes een high tea doet, stukjes taarten en brownies, kleine cupcakes en verschillende soorten fingerfood. Allemaal vergezeld door een heerlijke cocktail van een cocktailshaker van Bols.


American pastries
De sfeer zat er goed in; eigenaar Ferdi Oguz, zijn vrouw Rina en hun dochter en tevens bazin van beide filialen Aylin liepen trots rond en maakten met iedereen een praatje. Bij een vraag naar het fantastische interieur vertelde Aylin dan ook met een twinkeling in haar ogen dat ze dat met zijn drieën gedaan hebben, een interieurdesigner was voor deze ondernemende familie overbodig. Meteen bij binnenkomst kijk je je ogen uit en niet alleen naar de huisgemaakte Amerikaanse ‘pastries’. De lange bar, kleurrijke tegeltjes op de muur en de robuuste rode trap trekken meteen je aandacht. Dan valt al op hoezeer alles klopt: het rood van de trap komt op meerdere plekken terug, de lampen zijn allemaal in dezelfde stijl en het hout in de kasten en de tafeltjes boven stellen je helemaal op je gemak.


Maar zoals eerder gezegd: de Drie Graefjes gaat over goed eten en dat kreeg je bij de opening. Slim gedaan, want wat bij de opening geserveerd werd staat allemaal op de kaart! Een geslaagd feestje dat de goede ervaring meegaf aan de genodigden, die stuk voor stuk minstens drie keer zeiden dat dat hun laatste stukje brownie was. Ik kan natuurlijk nog honderd woorden schrijven over De Drie Graefjes, maar je moet het proeven om het te geloven, dus ga vooral een keer langs op Rokin 128, Amsterdam en eet je buikje rond.

Meer lezen van Shanna? Ze heeft ook nog haar eigen weblog.