Remi Gaillard is terug
We dachten al bijna dat ie dood was. Remi Gaillard, fop-Fransman extraordinaire. Na zijn fratsen als Super Mario, als voetballer bij de Coupe de France en als irritante buitensporter probeert hij nu carrière te maken als alpinist op de Mount Everest. Maar dan in een liftschacht.
Oppakken van Egyptische bloggers gaat niet meer zomaar
De Arabische lente in Egypte is voorbij. Langzaam moet het land veranderen in een nieuwe democratie. De vraag is of dat gebeurt. Demonstraties worden hard neergeslagen en kritische bloggers worden opgepakt en berecht. Is dit de groeipijn van een piepjonge volksregering of is er gewoon niets veranderd in het land van de piramides? Maandag demonstreerden Egyptische activisten in Caïro massaal voor de vrijlating van blogger Alaa Abd El Fattah. En zo zie je dat er dan toch echt iets veranderd is sinds Mubarak, want hoewel bloggen nog steeds ‘gevaarlijk’ is, pikken de burgers repressie niet meer.
Super Maurio
De afgelopen week kon je geen televisie kijken, radio luisteren of krant lezen zonder de naam Mauro Manuel op te pikken. De jonge Hollangolees is een speelbal in het politieke vraagstuk van het asielbeleid. Knap lullig voor die jongen natuurlijk, maar al die zware woorden mogen ook wel eens gerelativeerd worden dachten ze bij Nieuws: The Game. Vandaar dat in Mauro The Game Gerd Leers fungeert als Mario, die met een woeste Bowser (Geert Wilders) in zijn nek prinses Peach (Mauro) naar het thuishonk moet zien te brengen. Onderweg mag je ook nog eens wat Koopa’s in de vorm van CDA dissidenten Koppejan en Ferrier voor hun muil schoppen. Dat heet nog een spelplezier! It’s-a-me, Maurio!
D-E-L-E-Y
Dit is moeilijk in te leiden zonder spoilers. Een live uitzending van de trekking van een loterijwinnaar. De winnaar blijkt een bekende te zijn. Awesome live television.
Databeesten
Website Popular Science (PopSci voor intimi) pakt uit met een serie over The Data Age. Nogal logisch in een tijd waarin data steeds belangrijker wordt. Daarom hebben de redacteuren een alleraardigst lijstje opgesteld van de tien meest indrukwekkende databases in de wereld. En niet alleen om hun grootte, maar ook om hun invloed en hun gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat dankzij databases onderzoekers er nu achter zijn gekomen dat de mens 250 kilocalorieën per dag meer eet dan twintig jaar geleden? En dat een Nederlandse database alle computervirussen ter wereld bijhoudt? Dat mag oprecht ‘Amazing‘ genoemd worden.
Omnivoort
Sommige mensen eten rare dingen om op Youtube views te scoren. Zoals de mannen van Epic Meal Time, die wekelijks het vleeswarenvak van de supermarkt leegtrekken om er complete bouwwerken van te knutselen. De jongen in het onderstaande filmpje houdt het duidelijk dichter bij de natuur. Na muizen uit de blender, rottende kikkers en levende kakkerlakken vond hij het nu tijd om een tarantula te verorberen. Levend.