Humor

Het Grote Goede Doelen Topic met Marco, Albert en Yolanthe

19-11-2011 15:17

Goedenavond lieve mensen. Ont-zettend fijn dat u heeft afgestemd op dit artikel. Welkom bij Het Grote DeJaap Goede Doelen Topic. We gaan er met z’n allen een enorm bijzonder artikel van maken. Vol show, muziek, dans en betrokken cabaret. De grootste sterren zetten zich belangeloos in voor waar het hier vanavond allemaal om draait. Yolanthe, Albert, Marco, zomaar wat namen die voor u een topartikel neer zullen zetten. Een topartikel. Maar eerst, en dit is best een officieel moment, vraag ik de notaris de lijnen te openen. Notaris? Ik hoor dat u NU kunt bellen. Bel 0800-1112, steun zielige negers in Afrika en misschien krijgt u Nick wel aan de lijn. Of Simon. Of iemand anders uit Volendam. Bellen dus, maar laten we eerst kijken waar we het allemaal voor doen.

Yolanthe’s tatoeage 
Vreselijk. Vreselijke beelden. U kunt daar wat doen. Voor slechts 10 euro helpt u al een zielige neger van zijn gonorroe af. Daarover gesproken; begint het bij u al te kriebelen? Bij mij wel hoor. De grote Yolanthe Cabau gaat nu, geheel belangeloos, live een tatoeage van Wesley op haar binnenste schaamlippen laten zetten. Is dat niet bijzonder? Maar we kijken eerst even waar we het allemaal voor doen, de oorlogsslachtoffers in België. Want we hebben het altijd wel over de Tweede Wereldoorlog, die eerste was ook niet mis.

De balzak van Marco
Vrede. Daar zou de wereld beter van worden. En daar zetten al deze mensen zich belangeloos (ik kan dat niet genoeg benadrukken: BELANGELOOS) voor in. Neem nu mezelf. Ik zet mij hier volstrekt belangeloos in voor een fijner milieu. Mijn naam is Jeroen Weghs, onthoud die naam… Dan nu iets heel anders: muziek. Marco Borsato zingt één van zijn grootste hits, die ene die zo lijkt op al die andere, en dat doet hij niet alleen. Wij hebben een soapsterretje bereid gevonden om ondertussen de balzak van Marco te epileren. Belangeloos uiteraard. Dat wordt genieten van de hoge tonen. Ik zou zeggen: take it away, guys! Dan kijken wij even waar we het allemaal voor doen.

Je ziet er goed uit Victor!
Mensen, bel toch alsjeblieft 0800-1112, want bij elke wind die u hier laat sterft een boom in Paraguay. Belangrijker zaken dan, hoe is het met ons belteam? Ik loop even naar Victor Reinier. Je ziet er goed uit Victor! Dat heeft u thuis niet gezien, maar Victor zat tot een minuut voor de show zijn baardje bij te punten. Ja, als het om zwerfjongeren in Dedemsvaart gaat zet je natuurlijk je beste beentje voor. 0800-1112 mensen, als ook uw hart klopt voor zwerfkatten in Appelscha.

Hartverscheurend 
Ik zal het maar gewoon zeggen: ik ben geroerd. Wat een beelden. Hartverscheurend werkelijk hoe Albert Verlinde hier live voor Het Goede Doel zijn darmen staat te legen op de tafel van Pauw en Witteman. Bedankt Albert! Ik ga er zelf ook op bieden. Bel nu, en misschien zit u morgen wel te ontbijten aan die wereldberoemde tafel. Met recht een prachtige finale. Daarmee is het tijd geworden voor het moment waar het allemaal om draait. Hoeveel hebben wij, met uw hulp niet te vergeten, opgehaald voor de slachtoffers van de tsunami van moslims? We horen het zo, maar eerst kijken we naar dit indrukwekkende filmpje.

De ontknoping van Kanker Is Kut
Lieve lezers en lezeressen, ik heb het gevoel dat wij iets uitzonderlijks neergezet hebben vanavond. U ook? Laten we snel de notaris erbij roepen. Ah, daar is ook de directeur van Kanker Is Kut, die belangeloos voor maar viereneenhalve ton per jaar uitstekend werk verricht. En, laat ik dat nogmaals benadrukken, al het geld komt DIRECT ten goede aan de bevordering van bewustzijn van het bestaan van de organisatie Kanker Is Kut. Kom er gezellig bij staan! Ik ga tussen jullie in, dat is mooi voor het plaatje. Zeg het maar notaris, houd ons niet langer in spanning… De notaris opent de envelop. Hij haalt er een cheque uit. Dat is alvast een goed teken! De notaris weet nu wat het eindbedrag is. Wij nog niet. Kom, nota.. NEE! Echt?! Zevenhonderdachtenveertigduizend.. vierhonderd.. en tweeënzestig euro. Dit..dit.. Ik ben sprakeloos. Dit is hartverwarmend. Bijna het volledige jaarsalaris van Giel Beelen. In één avond. Nederland, ik ben trots op u. Dankuwel. Uit de grond van mijn hart: dankuwel. En tot de volgende keer. Mijn naam is Jeroen Weghs. Onthoud die naam.