Kijkbuiskansen: voedselspeculatie en westernserie Hell On Wheels

21-11-2011 18:00

Hillbilly Handfishin‘, Discovery Channel, 20: 00 uur – Je moet het ze nageven. De jongens en meisjes van Discovery Channel zijn bijzonder goed in het verzinnen en herkennen van goede tv-formats. De meest bizarre onderwerpen weten ze in een show te verpakken die ook nog eens leuk of op z’n minst interessant is. Dirty jobs, One Man Army, Whale wars, Deadliest catch zijn maar een paar namen van de vele succesformules. Nieuw formatje is Hilbilly Handfishin’. Ja, ook het handvissen van een paar rednecks uit Oklahoma weet Discovery om te toveren tot een tv-programma. Een soort van Deliverance, maar deze hillbillies sodomiseren andere gaten; op zoek naar meervallen.

Tegenlicht, NED2, 20:55 uurOn a more serious note. Tegenlicht gaat vanavond speculeren in voedsel. Ze beloven een antwoord te geven op de vraag of schaarste, of juist voedselspeculatie de prijs van voedingsmiddelen opdrijft. Koren op de molen dus voor #Occupy-mensen, of juist niet…

Online: koude western Hell On Wheels

Hell On Wheels is een nieuwe Amerikaanse serie die zich afspeelt in 1865 in de periode dat de eerste transcontinentale spoorweg werd aangelegd. Zijlijn in het plot is de zoektocht van de hoofdpersoon Cullen Bohannon (een voormalig soldaat aan de kant van het ) naar de Union-soldaten die zijn vrouw verkrachtten en vermoordden. The Washington Post schreef erover: “‘Hell on Wheels’ is a western at heart, even if that heart is cold. Plenty of guns, knives, arrows, scalpings — mixed with the incendiary socio-psychological wounds left in the Civil War’s wake.” Tel daarbij op dat Chief O’Brien meespeelt en dat de cinematografie erg mooi is en u wilt kijken. We zijn al bij S01E03.

Vers: The Walking Dead S02E06. Dexter S06E08. Misfits S03E04. Boardwalk Empire S02E09. Hung S03E08. How To Make It In America S02E08. The Simpsons S23E06. Family Guy S10E06.