Kijkbuiskansen: Victoriaanse bankiers, Buzzcocks en sterren aan de drugs

22-11-2011 18:00

Champions League: Olympique Lyon – Ajax, NED3, 22:45 uur – Het is vreemd maar om de een of andere illustere reden is Ajax nooit meer in het nieuws. Het lijkt wel of deze club al lange tijd in zulk rustig vaarwater zit dat geen enkele journalist er nog brood in ziet. Wie kent bijvoorbeeld Johan Cruijff nog? Van deze befaamde atleet en filosoof is al jaren niets meer vernomen. Alleen de vergetelheid onderhoudt nauwe relaties met deze godenzoon. Omdat wij vinden dat Ajax de aandacht moet krijgen die de club verdient, stemmen wij vanavond af op Nederland 3.

Ian Hislop: When bankers were good, BBC2, 22:00 uur – De hoofdredacteur van het Britse satirische tijdschrift Private Eye, Ian Hislop, duikt vanavond op de BBC in het Victoriaans tijdperk. Over filantropen, Quakers en steenrijke weldoeners. Naar het schijnt zijn bankiers niet altijd de monsters geweest die ze tegenwoordig heten te zijn. Hislop richt zijn aandacht op enkele grote figuren uit de Britse geschiedenis die hun rijkdom aanwendden ter meerder eer en glorie van het maatschappelijk leven in het Verenigd Koninkrijk.

Online: drugs en sterren

Doorgaans zijn de celebrity-versies van gewone realityprogramma’s stomvervelend. De B-sterren zijn allang verdrongen door C- en D-sterren die niets liever willen dan met hun kop nog eens op tv komen. Celebrity Rehab is een formule die daar gretig gebruik van maakt en sterren toont op hun allerlaagste punt: in de rehabilitatiekliniek die onvermijdelijk hoort bij het vallen van sterren. Celebrity Rehab heeft nog een extra streepje voor, want de psychiater die alles begeleidt is Dr. Drew, de blonde, goedlachse edoch slimme televisiepersoonlijkheid die nog steeds praktiseert. We zitten in seizoen 5. Deelnemers zijn bijvoorbeeld Michael Lohan (vader van Lindsey), Steven Adler (drumde ooit bij Guns ’n Roses, zit voor de tweede keer in het programma) en vallende kindster Jeremy Jackson (speelde in Baywatch de zoon van The Hoff). We zijn bij S05E12.

Altijd leuk: Nevermind The Buzzcocks S25E08, met James Blunt als gastheer en Matthew Crosby, Harry Judd, Sean Paul en Sarah Millican als gasten.

Vers: Death Valley S01E12. Terra Nova S01E09. How I Met Your Mother S07E11. Two And A Half Men S09E10. 2 Broke Girls S01E10. House S08E07. Gossip Girl S05E08.