Kijkbuiskansen: maffia, moord, voetbal en documentaire donderdag

01-12-2011 18:00

Nothing Personal, Discovery, 21:00h – True-crime “liefhebber” en acteur Steve Schirripa presenteert voor Discovery Channel een nieuwe serie over de wereld van de misdaad. In deze afleveringen wordt telkens het leven van een huurmoordenaar belicht. Het is ‘nothing personal‘ maar waarom kozen deze mensen er dan toch voor anderen te vermoorden? Wat zijn hun motieven en relaties tot hun opdrachtgevers? Schirripa zelf is bij het publiek vooral bekend als Bobby Bacala uit De Soprano’s, dus we hoeven niet ver te zoeken om een antwoord te krijgen op de vraag waarom Discovery juist hem de ideale presentator vond.

Mickey Blue Eyes, RTL8, 20:30h – Voor wie ‘True-crime‘ iets te dicht bij komt zijn er meer ‘wiseguys‘ samen met Hugh Grant te zien in de stuntel-romcom-klassieker Mickey Blue Eyes. Grant speelt Michael die voor de Maffia gaat werken om zijn vriendin te laten zijn dat hij een geschikte man voor haar is. Zijn vriendin heeft namelijk laten weten dat haar vader een berucht onderwereld kopstuk is en dat een huwelijk er dus helaas niet in kan zitten.

FC Twente – Fulham, RTL7, 19:00h – In de UEFA Europa League moet Twente vanavond aan de bak tegen Fulham. Bij winst is Twente groepswinnaar, dus het is letterlijk en figuurlijk nog geen gespeelde wedstrijd.

Online: documentaire donderdag

Het thema deze week is gek in je hoofd.

The Marketing of Madness is een docu over de industrie rond psychiatrische drugs. Wat betekent het dat dergelijke drugs gemarketeerd worden?

Atom: The Illusion Of Reality gaat in op de aard van onze werkelijkheid door te kijken naar de basic building block daarvan: het atoom.

A Manna Psilocybin Mushroom is een maffe film van Simon G. Powell die na het eten van heel veel paddenstoelen een minnaar van Moeder Aarde werd. Je kunt de docu zien als een how-to om gek te worden, of als manier om dit te voorkomen.

Vers: American Horror Story S01E09.

The Daily Show: Lachen om ongeletterde Egyptenaren: politieke partijen worden vertegenwoordigd door symbolen zoals een gitaar of een tank. Bij een nieuwsprogramma ging het brandalarm af. Te gast is Bono, die nu Aids gaat beëindigen.

The Colbert Report: Newt Gingrich is geen geregistreerde lobbyist en lobbyt dus niet. Siri, de stem van de iPhone is een aardsconservatief, want ze kan geen abortuskliniek in New York vinden en ze snapt buitenlanders niet (geinig item). Auteur Stephen Sondheim is te gast.

Tips voor documentaire donderdag of verzoekjes voor het thema zijn welkom op [email protected]