Kijkbuiskansen: Manipulaties en het wilde nachtleven met Night Stalkers

13-12-2011 18:00

Frozen planet, NED1, 20:30 uur – En weg is de charme van die prachtige natuurserie. Niet alleen heeft de EO de karakteristieke voice-over van Sir David Attenborough vervangen door het lepe commentaar van een Nederlander, ook de BBC gooit roet in het eten. Want waar kijken we nou eigenlijk naar; echte beelden of manipulaties? We weten het niet meer. De geboorte van twee ijsberen blijkt gefilmd, niet op de Noord- of Zuidpool, maar in Ouwehands Dierenpark. En volgens de BBC is er nog veel meer in scene gezet of een handje geholpen. ‘Kan ook niet anders,’ zeggen kenners van natuurseries. ‘Dan maar liever Wordfeuden,’ zeggen wij.

Online: wilde nachtleven vastgelegd

Night Stalkers is een nieuwe serie van National Geographic waarin met speciale camera’s nachtdieren worden gevolgd. Door de bijzondere technologie kun je – zie de foto – helder zien hoe het echte wilde nachtleven eruit ziet. De eerste aflevering was gisteren en gaat over hyena’s. Hyena’s vormen een kliek en jagen zo op de vele wildebeesten en zebra’s. Deze week staan ook nog luipaarden en krokodillen in de planning. S01E01.

Vers: 2 Broke Girls S01E12 (finale). Two And A Half Men S09E12 (finale). Terra Nova S01E11.

The Daily Show: Een mormoon die met een evangelist gokt over wie de grootste leugenaar is.  Jon gaat zijn feiten over kerstmis checken in 1789. Er is een celebrity chef te gast.

The Colbert Report: Tip of the Hat/Wag of the Finger voor Newt Gingrich die met zijn electromagnetopulse, zijn leading ladies en zijn open rekening bij Tiffany’s net als James Bond is; respectievelijk de ‘lexicowards’ van het woordenboek voor zeggen dat het nieuwe woord ‘anchor baby’ beledigend is. Aandacht voor de boterschaarste in Noorwegen. Samuel L. is te gast (zie zijn tweet).