Café-eigenaars hebben te weinig kennis van bier, dat zegt bierconsumenten vereniging PINT. (What’s in a name?) De voorzitter van de vereniging, Jeroen Carol-Visser, zegt dat hij regelmatig merkt dat er in de kroegen te weinig kennis is van het product bier. Alleen al het schijfje citroen, dat eigenlijk helemaal niet in witbier thuishoort, doet Carol-Visser de haren recht overeind staan. Blogger Fiona de Lange voegt daar aan toe dat het vaak niet de eigenaar, maar wel het overige personeel is dat te weinig kennis heeft van hetgeen ze de klanten voorzetten.
De pijnpunten zitten dan vooral bij part-time medewerkers zoals studenten. Hoewel juist studenten er om bekend staan veel met bier in aanraking te komen weten ze eigenlijk maar weinig over de ingrediënten en de verschillende soorten bier. Juist voor dit soort krachten zou een (opfris)cursus geen overbodige luxe zijn. Kern van de oproep blijft dan ook: meer bier basiskennis voor studenten!
CC-Foto: Daniel Spiess