De campagne karavaan trekt naar het zuiden, waar morgen caucussen zijn in Kansas en volgende week dinsdag primaries in Alabama en Mississippi. Het is bijna vijandelijk gebied voor de gematigde Mitt Romney, die moeite heeft om de (zeer) conservatieve stem voor zich te winnen. Hij is qua delegates dan wel bijna niet meer in te halen, de komende verkiezingen zijn voor Rick Santorum toch wel een uitgesproken kans om momentum op te bouwen. Santorum heeft zich op Super Tuesday bewezen als de meest geloofwaardige conservatieve kandidaat, door staten als Tennessee en Oklahoma op zijn naam te schrijven. Voor Newt Gingrich, de eigenlijke ‘son of the south’ uit Georgia, is het de laatste kans om nog relevant te zijn in de race.
Romney speelt uitwedstrijd in diepe zuiden
Hij geeft het zelf toe, voor Mitt Romney is de strijd om Mississippi en Alabama in het diepe zuiden ‘a bit of an away game’, een uitwedstrijd. Hij heeft dan ook niet echt een inhoudelijke boodschap, behalve dan dat hij er wiskundig gezien het beste voor staat. Het campagne team houdt de verwachtingen laag, zodat het alleen maar kan meevallen. Romney hoopt op in elk geval enkele delegates, maar sluit niet uit dat hij toch nog een meerderheid kan winnen.
Gingrich richt pijlen op Santorum
Zijn #250gas campagne krijgt niet heel veel tractie en het team van Newt Gingrich haalt nu voor het eerst duidelijk uit naar Rick Santorum, zijn grote conservatieve concullega. In een nieuw spotje wordt Santorum om de oren geslagen met zijn eigen uitspraken uit het verleden, waaruit blijkt dat hij toch ook wel een opportunistische Washington insider was in zijn tijd als afgevaardigde en senator voor Pennsylvania. In 2008 steunde hij zelfs Mitt Romney nog, omdat deze in elk geval conservatiever zou zijn dan de toenmalige front-runner John McCain. Ironisch genoeg waren alle negatieve talking points over Santorum al voorbereid door team Romney voor dit seizoen, het team van Gingrich hoefde ze alleen maar over te schrijven.
Keystone pijplijn van de baan
President Obama kan opgelucht zijn. De senaat heeft een wetsvoorstel verworpen dat de bouw van een mega olie pijplijn mogelijk zou maken, iets waar Obama grote bezwaren tegen heeft vanwege de effecten op het milieu. Hij krijgt nu kritiek dat hij persoonlijk lobbyde bij Democraten om tegen te stemmen, en niets doet om de olieprijzen omlaag te krijgen. Uiteindelijk is het wel een bi-partisan bill geworden, enkele Democraten stemden mee met de Republikeinen in de senaat.
Kort Nieuws
In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.