Zzzooomm! Rokjesdag

15-03-2012 18:00

Het is zo’n beetje de tweede zonnige dag van 2012 en de eerste zonnige dag zonder al te veel wind. Sinds het overlijden van Martin Bril weet iedereen dan ineens “Rokjesdag!”. Wanneer het nu echt rokjesdag is, dat weet niemand. Dat zou ook eigenlijk de magie van het moment moeten zijn, denk je dan als argeloos burger. Maar dan heb je natuurlijk buiten Twitter gerekend. In wat elders tot een knap staaltje meme-forcing gerekend zou worden stond het sociale netwerk bol van het gegons over rokjesdag. We hoeven u natuurlijk niet te vertellen dat dit vooral afkomstig was van het mannelijk smaldeel van de bevolking. Aan de oproep van een enkele gefrustreerde dame, “Doe dan zelf een rok aan, man!” werd ook nog eens gehoor gegeven.

Als het zo moet!
Toegegeven, het lijstje met laatst geplaatste foto’s zag er enigszins veelbelovend uit, maar in de praktijk was het misschien net iets te laat zonnig, of moesten we allemaal te hard werken, om er een echte rokjesdag van temaken.

Rokjesdag is sowieso een dag die het per definitie níet is als je te hard wilt dat het nu is, heren, dus waar slaat al dat getwitter nu eigenlijk helemaal op? Ongetwijfeld vanavond ook bij De Wereld Draait Door of een ander willekeurig hipdoenerig programma. (Een vrij veilige voorspelling, gezien de poll op de website.) Rokjesdag? Een groot man zei het al eens: als het zo moet, nou, dat hoeft het van mij niet meer hoor! En zo is het.

CC-Foto: ‘crest-of-the-wave