WarRoom

Gingrich geeft verlies toe, Santorum onderbreekt campagne, Romney-Bibi connection

09-04-2012 10:30

Met Pasen en Pesach was het weekend gevuld met religie. President Obama hield toespraken voor joden en christenen, en had het in één weekend vaker over God en Jezus, dan in de eerste drie jaar van zijn presidentschap, aldus NBC Nightly News. Vandaag op Tweede Paasdag vindt de tradionele Easter Egg Roll plaats op het gazon van het Witte Huis. Ondertussen brengt Rick Santorum de dag door bij zijn dochtertje in het ziekenhuis en geeft Newt Gingrich feitelijk zijn verlies toe.

Gingrich: Romney and I are at peace
In een interview op Fox News verklaarde Newt Gingrich gisteren dat Mitt Romney verreweg de meest waarschijnlijke Republikeinse presidentskandidaat is. Eerder stelde hij dat ook al op een radio station in Wisconsin, waar vorige week gestemd werd. Als Romney het aantal benodigde delegates binnen heeft, zal Gingrich achter hem gaan staan en hem steunen om president Obama te verslaan. Daarmee geeft Gingrich zijn verlies toe, maar toch zal hij voorlopig in de race blijven om een platform te hebben voor zijn eigen ideeën op het gebied van energiebeleid en sociale zekerheid. Hoewel Gingrich een bittere, negatieve campagne tegen Romney voerde, zegt hij nu wel ‘at peace’ te zijn met de front-runner“I hit him as hard as I could, he hit me as hard as he could. Turns out he had more things to hit with than I did. That’s part of the business”, aldus Gingrich.

Santorum onderbreekt campagne voor dochtertje
Rick Santorum zal vandaag geen campagne activiteiten hebben, en de hele dag doorbrengen bij zijn dochtertje die vrijdag in het ziekenhuis opgenomen is. Eerder was dat nog wel het plan, maar nu zijn zelfs ook alle interne activiteiten stil gelegd, zoals belrondjes voor fondsenwerving. Dochtertje Bella (3) is geboren met een ernstige aan Down gerelateerde afwijking. Het is de tweede keer deze campagne dat Bella opgenomen moet worden, in januari kampte ze met een dubbele longontsteking. Team Santorum dankt iedereen voor de gebeden, daar hoort Mitt Romney dan ook bij.

Kort Nieuws

  • Mitt Romney en de Israëlische premier Bibi Netanyahu gaan way back. De New York Times pakt groot uit met een verhaal waarin verteld wordt hoe de twee elkaar in 1976 ontmoetten bij de Boston Consultancy Group waar ze beiden adviseur waren aan het begin van hun carrière.
  • Hoewel conservatieve leiders hem eerder aanmoedigden om in de race te blijven, is er in elk geval nu één die Rick Santorum wel aanraadt om de strijd te staken.
  • Hillary Clinton zal de Democratische Conventie in North Carolina niet bijwonen dit najaar, omdat ze nu eenmaal als ‘the nation’s top diplomat’ boven de partijen wil blijven staan. Het hoeft geen teken te zijn van afstand tot Obama die dan officieel als kandidaat herkozen wordt, in 2004 was Collin Powel ook niet aanwezig op de Republikeinse conventie.
  • Emanuel Cleaver, Democratisch Afgevaardigde uit Missouri en voorzitter van de Congressional Black Caucus vindt dat het afgelopen moet zijn met de oorlogsretoriek van beide partijen. Zowel de term ‘war on religion’ (tegen Obama) als ‘war on women‘ (tegen Republikeinen) zijn misplaatst en schadelijk volgens hem.
  • Mike Huckabee, de Republikeinse presidentskandidaat uit 2008 en huidige Fox News  gastheer, gaat de strijd aan met shock jock Rush Limbaugh op de radiogolven als het fatsoenlijke alternatief voor conservatief Amerika.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.