Het studentikoze leven van Anne-Fleur Leenders: Franse Frans

18-04-2012 13:07

Hallo lievelingen, ik ben net terug uit Zuid-Frankrijk waar ik met mijn lieve familie en mijn liefste jaargenootje heerlijk heb vertoefd in ons vakantiehuis. De vlucht was erg relaxt, omdat paps veel airmiles heeft kregen we met z’n allen een upgrade naar business. Normaal gesproken vliegen we overigens ook altijd business maar mams vond dat voor een Europeese vlucht wat overdreven. Ze maakte op de heenweg de grap dat ze twijfelde of mijn dikke billen wel in de economyclass pauperstoelen paste. Vrij onaardig.

Goddank had paps toegezegd dat mijn lievelingsjaargenootje Juul mee mocht. Zonder haar had ik de week toch echt minder getrokken, aan mijn broertjes heb ik toch een minder goede feestpartner.

Juul en ik hebben ons flink laten zien in de lokale horecatenten, overal waar we kwamen werden we met open mond aangestaard. Onwijs lekker voor je zelfvertrouwen. We zagen er dan ook iedere avond picobello uit en hadden de mooiste jurkjes aan met de meest sexy hakjes. Op de laatste avond kwamen we een groep mannen tegen, waar één krullenbol tussen zat waaraan ik direct verkocht was. Ik ben met mijn stoute stiletto’s aan en mijn 4-gym Frans direct op hem afgestapt en zei: “Vous êtes très attractif”.
Hij sprak direct in het Frans terug, een heel verhaal kwam eruit. Ik volgende er de ballen van. Vroeg hoe hij heette en enige wat eruit kwam was dat hij Frans heette, dus ik heb duidelijk maken dat hij geen Frans kan heten want hij is Frans. Toen begreep hij er weer niks van. Wat een hell was dat. Maar goed, hij bleef volhouden dat hij Frans heette, dus Juul en ik noemden hem maar Frans. Ik was tot kort daarvoor er dus nog écht van overtuigd dat de taal der liefde overal hetzelfde was. Dit ging dus voor geen meter, onwijs arelaxt.

Enfin, ondanks dat we geen moer van elkaar begrepen, waren we wel aan het turboflirten. De hele avond hebben de mannen drankjes voor ons gehaald, superchill want toelage van de ouders ging er deze maand toch wel erg snel doorheen, en we hebben echt onwijs gelachen. Aan de eind van de avond, ben ik met Frans even naar de haven gegaan. Hij wilde mij een boot aanwijzen die hij net had gekocht met een vriend. Onwijs lief en megaromantisch natuurlijk. Aangekomen bij de boot, tot op dat moment nog steeds stotterend en met armen en benen communicerend, vertelde Frans ineens in het Nederlands dat hij echt Frans heette en dat hij Nederlands is. Ik dacht echt; “What the fuck”. Die gozer heeft mij dus de hele avond voor de malle gehouden. Hij studeert in Amsterdam en is een half jaar in Montpellier aan het studeren met een chill Erasmusbeursje. Hij was met wat Franse vrienden uit en vond het wel leuk om ons voor de gek te houden. Ik vond het ergens enorm arelaxt natuurlijk, ik heb mij met mijn 4-gym Frans echt voor penis gezet, maar zijn ogen onder de krulletjes in het maanlicht maakten veel goed.

Hoe dan ook, turbochill, die vent is nu klaar met studeren in Montpellier en komt over twee weken weer lekker in Damsko studeren. We hebben al afgesproken keertje samen te varen op de grachten met onze clubsloep. Volgens mij heb ik de ware gevonden.

Eén kus voor jullie!

Volg Anne-Fleur ook op Twitter.