ThePostOnline

Nederland is murw, dus voert Wilders de anti-Islamstrijd verder in VS

02-05-2012 11:00

Geen bier en tieten voor Wilders op Koninginnedag, maar een select groepje rijke Amerikanen dat aan zijn lippen hangt tijdens de presentatie van zijn boek Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me. De titel van het boek voert terug op de tijd van na de moord op Theo van Gogh in 2004. Een tijd waarin Wilders voor zijn eigen veiligheid onafgebroken werd bewaakt en soms zelfs meerdere malen op een dag werd verplaatst naar diverse geheime locaties. Levend onder doodsbedreigingen. In breder verband slaat de titel op de Westerse samenleving die ‘ten dode is opgeschreven’ door de oprukkende Islamisering. Het boek is een aanklacht tegen de Islam, maar wordt getekend door een optimistische toon: het is nog niet te laat. Samen kunnen we de Islamisering nog tegenhouden. Het zal Nederland een worst wezen. 

Amerikanen nog niet moe
Het leek Wilders kennelijk beter zijn boek te lanceren in Amerika dan in Nederland. Zoals vaak het geval is bij Geert, is dit waarschijnlijk inderdaad een strategisch goede zet geweest. Nederland heeft wel andere dingen aan het hoofd dan de Islam. Weer het braafste kind uit de EU-klas worden bijvoorbeeld. Op het Nederlandse politieke strijdtoneel is niet het anti-Islambeleid, maar de anti-EU positie Wilders’ hoogste prioriteit. Hij heeft waarschijnlijk zelf ook in de smiezen wij Nederlanders zijn extreme uitspraken niet meer kunnen waarderen. Toen de islamproblematiek nog niet bespreekbaar was in Nederland had Geert met zijn zeer uitgesproken beweringen de juiste toon te pakken. Nu is het enkel nog vermoeiend dat hij de Turkse president “christen-pester, koerden-mepper en hamas-vriend” noemt, overigens niet alleen door de onnodige streepjes in de spelling. Zijn boek bevat niets nieuws voor ons en wij halen onze schouders op.

In de VS hebben de mensen nog wel behoefte aan de ongenuanceerde uitspraken van Geert. Ze zijn, volgens de NOS, zelfs bereid er grof geld voor te betalen. Deze knaken verdwijnen echter niet in de zak van Geert, maar worden opgestreken door de Amerikaanse organisatie die de presentatie mogelijk maakt. Dezelfde organisatie die heeft beslist dat de pers niet welkom is. Opmerkelijk, aangezien Wilders zijn boek toch zoveel mogelijk onder de aandacht wil brengen. De presentatie vond plaats voor een select groepje toehoorders, allemaal anti-islam. Een van hen verklaarde: “I like his strength and ability to speak out on politically incorrect subjects but do it in a way which addresses the real problem instead of cowering.”

Islamschreeuwer
De Amerikaanse mening over Nederland (er schijnt een aantal te weten wat Nederland is) luidt als volgt: je kunt halfnaakte dames huren en marihuana roken, maar als je iets onaardigs zegt over de Islam kom je in de problemen. Klinkt grappig, maar is eerder pijnlijk. Want het is waar. Nog altijd worden homo’s weggepest uit hun buurt door islamitische jongeren en er is niemand die accuraat durft op te treden tegen dit soort pesterij. Wilders heeft dit soort problematiek op de kaart weten te zetten met zijn ongenuanceerde geschreeuw in de ruimte. Het leverde hem veel zetels op. Maar met die macht wist hij niets te bereiken. Het ziet er naar uit dat de PVV de volgende verkiezingen zetels zal verliezen. We hebben genoeg van dat overdreven gedoe, waarmee feitelijk niets bereikt wordt.

Doe es effe normaal joh!
Over het algemeen is Geert een meester in het detecteren van Nederlandse onlustgevoelens. Bijvoorbeeld over de integratieproblematiek, de opgedrongen EU en die van de enorme groep AOW’ers die bang zijn arm hun oude dag te moeten slijten. Zou hij nu dan eindelijk ook eens aanvoelen dat Nederland meer behoefte heeft aan een mildere toon? Vooralsnog stelt hij zich wat betreft zijn boek in ieder geval een keer redelijk bescheiden op:

“Of het een bestseller wordt waag ik te betwijfelen.”