Sport

Zzzooom! Beste Telegraaf, het is geen EK-poule, maar een EK-pool

04-06-2012 18:12

Om het voor eens en altijd duidelijk te maken: het Nederlands elftal zit in de poule des doods, De Telegraaf is een poel des verderfs en wie uitslagen voorspelt, doet dat in een EK-pool. Hoe moeilijk kan het zijn? Best wel moeilijk. Zoekt u maar eens op Twitter naar “ek poule” of “ek poel“. Zelfs “ek poul” en “ek poole” leveren resultaten op. Dat microbloggend Nederland zo’n fout maakt is tot daar aan toe, maar het gaat ook mis bij grote ketens als Sport 2000 en gewaardeerde regionale media als AT5 en De Stentor

U denkt misschien: “Ach, een foutje is snel gemaakt, en op internet moet alles snel-snel-snel”. Maar het gaat verder. Zo mag u van de Kansspelautoriteit, onafhankelijk toezichthouder op kansspelen, zonder vergunning een voetbalpoule organiseren en kan zelfbenoemd journalistiek geweten NOS haar bericht nog net op tijd aanpassen, maar is de tweet over een EK-poule al verstuurd.

Bont
De Telegraaf maakt het echter pas echt bont. De krant van wakker Nederland maakt met dit soort berichten geen uitgeslapen indruk, zeker als je weet dat het al jaren mis gaat. Tot overmaat van ramp tuigt het dagblad een speciale Oranjepool-pagina op, schrijft er een uitgebreid artikel over en maakt er met grote opvallende banners reclame voor. Alleen noemen ze het dus overal ‘Oranjepoule’. Alsof de lezers zich in kunnen schrijven voor een voetbaltoernooitje met het Nederlands elftal.

Wel consequent van de krant natuurlijk, maar je zou anders mogen verwachten van de grootste krant van het land, die zich nota bene voorstaat op het ‘uitstekende sportkatern’. Hopelijk is dit de laatste keer, maar wij zetten alvast pooltje op. Heeft De Telegraaf het in 2014 over een WK-pool, WK-poule of WK-poel? Roept u maar!