Het fietsenrek in de mond

28-06-2012 12:13

CC-Foto: Christopher MacSurakTegenwoordig zijn er veel meisjes die vrijwillig een fietsenrek in hun mond laten bouwen, want we doen natuurlijk alles voor succes. In dit geval gaat het om een modellencarrière als het spleettand-imperium. Lara Stone, Lindsey Wixson, Ashley Smith, Georgia May Jagger – ja, het is de dochter van – en Abbey Lee Kershaw: het vijftal modellen dat wél een natuurlijk spleetje heeft en er momenteel veel geld mee verdient. En dan niet op de wijze van de Mercuriaanse Schonen. Zonder spleetje hadden zij het echter ook gemaakt, en daarom: redenen waarom het niet nodig is een fiets te kunnen parkeren. Betaald.

Lara Stone
Intens, duister en ingewikkeld sexy. Zij is één van die personen die net als in een slechte melodramatische Franse film twee uur lang aan een peuk kan zuigen en er toch voor zorgt dat je geïnteresseerd blijft kijken. Zelfs al is het een foto, dan is er die intense blik, die probeert te zeggen: ‘Ik ben mysterieus.. Oh, en blijf van mijn peuk af.’ Of zoals mijn vriend zou zeggen: ‘Ze is al lelijk genoeg met haar mond dicht.’ Sexy dus, want hij is homo.

Lindsey Wixson
Haar erwtjes beginnen net te groeien, maar haar carrière is al losgebarsten. Met het uiterlijk van een porseleinen popje, zo uniek dat ze bijna buitenaards lijkt, siert zij alle covers. Een gezicht als het hare kom je nergens tegen. Een aparter model bestaat nou eenmaal niet: lippen die te klein zijn en tegelijkertijd ook te dik, ogen die groot uitpuilen en een botstructuur zo vreemd dat ze op een hamster-barbie lijkt.

Ashley Smith
Toch wel de apartste van het stel. Ze is niet veel groter dan de gemiddelde kabouter en heeft een borstomvang van een zwangere negerin. Echter heeft ze alles gedaan wat als rondborstige lilliputter, ook wel de ´doorsnee mens´ genoemd, normaal gesproken onmogelijk zou zijn in de modewereld. Dit komt voornamelijk door haar sprankelende persoonlijkheid.

Georgia May Jagger
Er worden vrijwel alleen fotoshoots met haar gedaan gebaseerd op haar tanden. Alle foto’s vanuit dezelfde hoek genomen overigens. Verder is ze totaal uit proportie en veel te klein om op de catwalk te wandelen. Gelukkig was er papa, die haar een flinke duw in de goede richting kon geven. Met wat geld, een goede naam en hier en daar wat beloftes: hallo modellencarrière!

Abbey Lee Kershaw
Ze straalt van charisma en atypische schoonheid, Abbey Lee. Dit Australische model stond in no-time op de toplijsten nadat ze ontdekt werd op het strand. Nu staat ze bekend als het model met de prachtige ogen en het babygezichtje. Vaak lijkt ze nog een jaar of twaalf, terwijl ze wel zorgt voor de meest prachtige foto’s.

Doe eens gek
Terry Richardsson, befaamd vulgair fotograaf, is groot fan van deze vijf meiden. Zo schiet hij Lara haar borsten, Lindsey’s tong, Ashley’s ogen, Georgia’s spleettanden – omdat ze de naam heeft – en Abbey’s peroxideblonde haren, dus niet per definitie het gebit. Naast spleettanden, hebben deze modellen – behalve Lindsey dus, maar zij is net in de pubertijd beland – één ding gemeen: extreem grote borsten voor de mode-industrie. Dus beter stop je met sparen voor een ravijn en investeer je het in een lekkere borstvergroting, hormoon-remmende middelen of een rijke vader.

CC-Foto: Christopher MacSurak