Mailen over Tour #19

17-07-2012 20:00

Ha die Mies!

Sylvain Chavanel moppert dat zijn ploeg niet gelooft dat hij ziek is. Richard Virenque denkt dat Bradley Wiggins jaloers op hem is. De familie van Maxime Montfort komt niet naar de rustdag, ze vinden Pau te ver weg. Alberto Contador verheugt zich op de Eneco Tour. Dries Deveneyns at gisteravond een heerlijk chocoladedessert. Bij Garmin hadden ze vandaag een burrito-feestje, bij Vacansoleil een mosselparty. Livestrong stuurde een lobbyist naar het Amerikaanse Congress. Het neefje van Francesco Moser won de Ronde van Polen. Bradley Wiggins heeft een sjaal van Miguel Indurain gekregen.

Bij Movistar serveren ze vandaag paella. De Schlecks en Cancellara hebben hun salaris niet gekregen. De rode paprika’s zijn trouwens in de aanbieding bij de Albert Heijn vandaag. Karl Vannieuwkerke twittert net dat hij naar Blaudzun luistert. Zabriskie en Millar gingen op de foto met een meisje in klederdracht met grote borsten. Peta Todd is op bezoek bij Mark Cavendish. Nee, dat was niet Peta Todd in die klederdracht. De Franse politie is nog geen rennershotel binnengevallen. Had ik al gezegd dat Bradley Wiggins een sjaal van Miguel Indurain heeft gekregen?

Ik haat rustdagen. Is het al morgen?

Leve de Tour!
P

Hola Poncke!

Wat een zinloze dag. Ik ben in de stad door de winkelstraten gaan lopen op zoek naar iets, maar omdat ik niet zo goed ben in winkelen kwam ik met lege handen thuis. En toen was het nog steeds rustdag. Van rust is echter geen sprake. Eerder van onrust. Ik mis iets. Ja! De Tour!

Ik weet nu al hoe rusteloos ik me aanstaande maandag zal voelen als de Tour voorbij is. Gelukkig gaan we morgen verder met een prachtige Pyreneeënrit van 197 kilometer. Op het menu staan de Aubisque, de Tourmalet, Col d’Aspin en de Peyresourde. In die volgorde. Hoei!

Hopen dat Nibali morgen verschroeiend gaat uithalen naar de man in het geel, of desnoods Evans, hoewel ik van hem niet veel meer verwacht. Als Wiggo bijvoorbeeld pech zou krijgen onderweg, MOET Evans wachten ivm de spijkertjesaffaire. Ik verwacht dat Jurgen van den Broeck in de aanval trekt en op die manier Nibali en Evans activeert. Ook reken ik op de Franse hoop Pinot en Rolland. Die twee zijn geen directe bedreiging voor Wiggins maar wel voor Brajkovic, Van Garderen en Zubeldia. Als die jongens nu eens vroeg gaan aanvallen, meteen maar op de Aubisque, dan schiet de hele top tien in de stress. Dat zou mooi zijn. Heel benieuwd wat Froome morgen doet na nog een nachtje na- en terugdenken…

Hup!
M

@MiesjeB en @Ponckster die irl Monique Huijdink en Anne Spapens-Hamminga heten, kijken elke dag naar de Tour en tikken ondertussen aan hun Tourboek dat verschijnt in het voorjaar van 2013 bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Zie ook www.100stetourdefrance.nl.