Recensie: ATM (let op: bevat spoilers)

19-07-2012 09:53

ATM is de afkorting voor een pinautomaat. In het geval dan deze film past de betekenis A TERRIBLE MOVIE beter bij de titel. Hoe maak je een film rondom een pinautomaat? Wie verzint het om een pinautomaat als locatie te gebruiken? En welke studio verfilmt het dan ook nog? Al deze antwoorden kan je in de opening van de film terug zien.

Slecht, slechter, slechtst
Het plot gaat over een drietal jongeren die na een feestje nog even gaan pinnen. Om onduidelijke redenen parkeren ze hun auto op een geheel verlaten parkeerplaats 100 meter bij de ATM vandaan. Waarom ze niet ervoor parkeren, komen we nooit te weten. Ook heeft niemand een telefoon bij de hand. Ondenkbaar natuurlijk anno 2012 (of 2011 toen deze film werd geproduceerd).

Het verhaal speelt zich af rond de kerst. Het weer moet dan ook guur en koud ogen. De windeffecten zijn (te) veel en het bevroren laagje komt net te nep over. Naast de niet helemaal gelukte setaankleding en effecten zijn er meerdere opmerkingen te plaatsen. De hoofdpersonen hebben het ene moment blauwe lipjes en het andere moment zijn ze weer mooi rood. Ga zo nog maar even door…

Pure tijdverspilling
Na het pinnen worden ze geconfronteerd met een vreemdeling die ze opwacht. Behoedzaam blijven ze in het ATM hokje en wachten af. De vreemdeling vermoord de ene na de andere omstander, met blote handen en met groot gemak. Hij heeft het duidelijk gemunt op de mensen in de ATM.

De scènes zijn vaak slecht geacteerd, onlogisch geknipt en heel ver gezocht. Een ATM vol laten lopen met water terwijl de deur gewoon open gedaan kan worden is slechts een van de vele stupiditeiten in deze film.
ATM draait vanaf donderdag 19 juli in de bioscopen. Deze film gaan bekijken betekent echter 90 minuten verspilde tijd.