Oxford University past kledingvoorschriften aan voor transgenders

30-07-2012 09:00

De prestigieuze Oxford University heeft zijn strenge kledingvoorschriften aangepast om zo een gepaste oplossing te vinden voor transgender studenten.


Normaliter moesten studenten op de Britse Harry Potter universiteit hun toverhoed ceremoniƫle kledij aan bij examens en formele gelegenheden: dames in zwarte rok en panty, heren in zwart pak en witte strik.

De universiteit heeft de regels nu zo aangepast dat ook de heren hun behaarde benen in zijden panty’s mogen hullen tijdens examens. De dames mogen andersom uiteraard een pak met strik aan.

Het idee kwam van de Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Queer society (LGBTQ Soc) van de universiteit. Zij dienden een motie in opdat de examens, met aanpassing van de regels, voor een aantal studenten een stuk minder stressvol zullen zijn.

Jess Pumphrey, bestuursvoorzitter van de LGBTQ Soc zegt in de universiteitskrant: “In future there will be no need for transgender students to cross-dress to avoid being confronted by invigilators or disciplined during their exam.”

Eerder was het zo dat als transgenders zich wilde kleden als de andere sekse, ze eerst toestemming moesten vragen, als ze het zonder meer zouden doen hing hen een straf boven het hoofd voor het overtreden van de universiteitsregels.

Oxford University zegt in The Guardian: “The regulations have been amended to remove any reference to gender, in response to concerns raised by Oxford University Student Union that the existing regulations did not serve the interests of transgender students.”

Volgende week zullen de nieuwe kledingvoorschriften van start gaan.