Studenten slachtoffer van malafide verhuurders

13-09-2012 13:58

Zeven aangiftes kwamen er in de eerste week van september al binnen. Allemaal slachtoffers van malafide verhuurders. De politie Maastricht waarschuwt studenten nu dan ook voor kamerverhuursites die kamers aanbieden die niet van hen zijn.  De oplichters vragen potentiële huurders een voorschot over te maken en laten vervolgens niets meer van zich horen. Vooral buitenlandse studenten zijn hier het slachtoffer van.

Studentenagent Paul Vermin vertelt het Universiteitsblad Observant: ““Een Engelse jongen, kwam hier naar toe om te studeren aan de universiteit. Hij had dringend woonruimte nodig, dus hij schreef zich in bij www.erasmate.com, een website waarop je een advertentie kunt plaatsen als je een kamer zoekt. Na een dag kreeg hij een mailtje waarin iemand hem een kamer aanbood, dicht bij de universiteit. Hij kreeg per mail een huurcontract en moest €843 overmaken naar de Western Union Money Transfer bank – een bank die regelmatig bij niet al te kosjere transacties betrokken is, ook in andere politiezaken. Vervolgens hoorde hij niks meer van de vrouw met wie hij contact had gehad. Hij vertrouwde het niet meer en googlede haar e-mailadres. Dat bleek al vaker gebruikt te zijn voor oplichtingszaken.”

Vermin roept studenten die ook slachtoffer zijn geworden van de valse verhuursites op om aangifte te doen. “Zo kunnen we er een sterkere zaak van maken.” Ook raadt hij studenten aan nooit geld over te maken voordat ze een kamer hebben gezien en gebruik te maken van de officiële kamerverhuurders als Maastricht Housing van de universiteit.