Politiek

Thieme over houtsnipgate: ‘Publieke Omroep promoot seks met ezels’

22-11-2012 12:54

Een uitzending van De wereld draait door waarin een houtsnip werd bereid is Marianne Thieme in het verkeerde keelgat geschoten. Kamervragen van de Partij voor de Dieren dus. “Deelt u de mening dat het onwenselijk is dat de publieke omroep  met grote regelmaat  illegale praktijken met dieren promoot, zoals seks met ezels, het bereiden van kikkerbillen en houtsnippen?”

Afgelopen dinsdag bereidden topkoks Robert Kranenborg en Philippe Vanheule een houtsnip tijdens een live-uitzending van DWDD. Probleem: de houtsnip is een beschemrde diersoort in Nederland. Artikel 9 van de Flora- en faunawet verbiedt het doden van beschermde inheemse diersoorten. Op het overtreden van artikel 9 staat ingevolge artikel 6 van de Wet economische delicten een maximumstraf van zes maanden hechtenis, taakstraf of een geldboete van 18.500 euro.

Thieme vraagt zich nu af of het tot de taakstelling van de Publieke Omroep hoort om bedreigde diersoorten op te bakken. Ook verwijst ze in haar Kamervragen naar een uitzending van Spuiten en slikken (BNN) over seks met ezels en een andere aflevering van DWDD waarin kikkerbilletjes werden bereid.

De gewraakte houtsnip-aflevering van DWDD ziet u hier onder.