Wie moet Andy spelen in de film?

11-12-2012 14:39

Kaskraker op komst! Gisteravond werd bij Voetbal International bekendgemaakt dat het boek Geen Genade wordt verfilmd. Het losbandige levensverhaal van rock’n’roll prof Andy van der Meyde is inmiddels 100.000 keer verkocht, reden genoeg voor de filmindustrie om hierop in te springen. Maar wie mag Andy spelen, nu al de vetste rol van 2013?

Johnny de Mol

De rol van wildebras is op het getatoeëerde lijf van Johnny geschreven. De geliefde acteur is gek van voetbal, kent de vedetten persoonlijk, weet wat er rond de voetbalvelden gebeurt, kent het nachtleven en is verslaafd aan mooie vrouwen. Maar nu heeft hij, net als Andy, een vaste relatie en is er rust. Method acting is niet eens nodig. Johnny is Andy.

Ruben van der Meer

Trek de ex-lama een voetbaltenue aan en je bent een heel eind. De kale kop en het bovengemiddelde vetpercentage zijn al aanwezig, maar motorisch zal hij tekortkomen. Zijn geluk is wel dat de nadruk van de film vast niet op het voetbaltechnische aspect komt te liggen, dus dat probleem is vast getackeld.

De uitdaging voor Ruben zit hem in het serieus neerzetten van komische, haast ongeloofwaardige, sketches. Gelukkig heeft de acteur bewezen dergelijke rollen aan te kunnen.

Cees Geel

Cees speelt eenvoudig een ruige Andy. Iets te crimineel, misschien. De wenkbrauwen van de Simon-acteur moeten omhoog want de uitstraling mag wat onnozeler. Daarnaast is deze voetballiefhebber aan de oude kant, maar als we Andy van der Meyde na een avond drank en drugs willen zien, is Cees de aangewezen man. Leuk weetje, de comeback-scene van Andy bij PSV zal geen moeite kosten, aangezien PSV-supporter Geel vaker op de Herdgang is geweest dan Van der Meyde zelf.

Tygo Gernandt

Te artistiek? Misschien wel. Maar als iemand volledig op kan gaan in extreme rollen, dan is het Tygo wel. Het lange haar van Tygo had Andy in zijn jeugd ook, maar nu moet de hoofdrolspeler kaal. En er moet naar paaldanseressen gekeken worden. En er moet in snelle auto’s gereden worden. En de kameel in de garage moet gevoerd worden. Hij is geen fervent voetballiefhebber, maar we zien het Tygo toch goed doen als ongeremde wildebras.

Bas Muijs

Nee. In de serie Voetbalvrouwen heeft Muijs al een lastig voetbalpersonage mogen neerzetten, maar Andy is echt andere koek. Alle schijn van een brave hoofdrolspeler moet worden weggenomen, waardoor ideale schoonzoon Muijs tevreden mag zijn met een bijrol als stadionspeaker. Dat komt toevallig hartstikke mooi uit, want in deze hoedanigheid heeft Muijs zijn strepen al verdiend.