Bladen

Adèle Bloemendaal: ‘Wat is er lekker aan neuken?’

06-01-2013 12:45

U kunt niet alles lezen. Wij ook niet, maar dit zagen we voorbij komen.  De tien beste weekendverhalen.

Thuiswerkers zijn losers

Altijd leuk het tegengeluid. Evgeny Morozov ageert tegen de thuiswerkhosana. Is een mythe, vindt deze meneer. De man die in pyama achter de computer zit, bevindt niet in ‘een elektronisch buitenhuisje’, zoals futuroloog Alvin Toffler in The Third Wave (1981) voorspelde, maar in een ‘elektronisch slavenhok’. Uit onderzoek blijkt –  – aldus dit vooruitgangszuurtje –  dat thuiswerkers minder vaak getrouwd zijn (suggestie: ze werken alleen maar) en ‘uiteindelijk veel meer werk doen dan voor de tijd van hun ‘bevrijding.‘ Hmm, interessant. Werken zien als iets vreselijks en thuis zitten zien als ‘een bevrijding’. En zo ging dit verhaaltje niet over thuiswerken, maar over de sociale drang om ambitie te tonen. Morozov is dan ook een verschillige Wit-Rus met een mening. (NRC Handelsblad)

NAC-trainer dolt ‘populaire’ Wilfred Genee

NAC trainer Ton Lokhoff ligt nooit wakker van voetbal, zegt hij in VI.  De doe-maar-normaal-Brabander vertelt tevens een valse anekdote over Wilfred Genee. De tv-presentator meldde in een column dat Lokhoff altijd gewoontjes met een biertje bij de ingang van de Amsterdamse danstent La Bastille stond als de selectie op stap was in Amsterdam. Niks van waar, kaatst Lokhoff terug. ‘Wilfred Genee stond altijd bij de ingang van La Bastille. Beetje populair doen. Als iemand hem herkend was ie dolgelukkig.’ (VI)

Italiaanse modekoning verongelukt

Victorio Missoni, baas van het gelijknamige Italiaanse modehuis, lijkt te zijn verongelukt tijdens een vakantie in Venezuela. Missoni runde de fashionketen, die bekend stond om zijn veelkleurige breiwerkproducten, met twee neefjes. Zij zaten niet in het vliegtuigje dat Missoni en zijn vrouw van resort Los Roques naar Caracas terugvloog.

The making of Sitting On the Dock of The Bay

Ook Otis Redding stierf in een vliegtuigongeluk. In december 1967. De zanger was 26 jaar, maar had enkele weken daarvoor zijn grootste hit allertijden opgenomen. Sitting on the dock of the Bay. The Wall Street Journal maakte een reconstructie van de totstandkoming van het epische liedje. Meest tragische: het nummer kwam pas uit na Otis’ dood.

New York crimevrij door slim politiewerk

Waarom is New York van een gevreesde crimestad verworden tot een relatief veilige metropool? Niet alleen door zero-tolerance, maar vooral door pragmatisch politieoptreden. Onlangs was de eerste moordvrije dag in The Big Apple en NRC zocht  uit wat de oorzaken zijn voor de ommekeer. Natuurlijk, Giuliani’s nul-tolerantie bracht veel heil, maar nog beter was het geraffineerde politiewerk. De stelling was: de gelegenheid maakt de dief. Zorg dat de gelegenheid zich niet meer voordoet door op slimme plaatsen (ingangen van metrostations én op de hoek van straten bij slijterijen) te surveilleren. (NRC Handelsblad)

Wüst kiest voor de zon.

Als ze vandaag bij de beste vier sprinters eindigt op het NK, gaat ze toch niet naar Salt Lake City voor het WK sprint. Irene Wüst gaat lekker in de zon trainen met haar ploeggenoten. Hoofdreden: niet gebrek aan drijfveer, maar een constant verstopte neus. Die laat ze eerst maar weer eens nakijken in plaats van zich kapot te schaatsen in zo’n droge ijshal.

Salafist redt Volskrant correspondent

Hart van Nederland, maar dan in Caïro. Volkskrant correspondent Remco Andersen bezoekt een streng gelovige salafist die hem onderdak bood toen hij werd achtervolgd door Egyptische heethoofden tijdens de opstand op het Tahir-plein. Andersen, die een tikje ten onrechte suggereert dat wij denken alle dat salafisten altijd een bom op onze harses willen smijten, maakt een mooi profiel van deze innerlijk beschaafde Mohammed-aanbidder . Wacht, nu kan hij niets meer zeggen. Want hij moet bidden. ‘God zal voor gerechtigheid zorgen. Mensen moeten elkaar vergeven.’ (De Volkskrant).

Winkeliers teren in.

En wie betaalt de hoge BTW- rekening? Niet de consument, die altijd loop te jammeren en te klagen (dankzij Kassa en andere assertieve consumentenprogramma’s), maar de winkelier. Het zijn de grootgrutters en de kleine zelfstandigen die de rekening pakken en straks iemand moeten ontslaan. De Volkskrant turfde de bonnetjes en wat blijkt? Meneer Blokker, meneer Ikea en mevrouw Hema teren in, niet u. (De Volkskrant)

Martin Wolf zinkt eurozone af

Bekendste FT-columnist Martin Wolf sombert over Europa in een gesponsord pensioenblad van de FT: NPN. Niettemin staan er onthullende quotes in. Over Europese groei is hij pessimistisch. ‘De eurozone is eem economie van oude mensen en die zijn zeer conservatief: niet heel ondernemend, maar juist risicomijdend. Een simpele waarheid is dat de economie inde eurozone zeer zwak is.’ En over het gevaar van implosie van de euro zegt hij dit: ‘Ik zie sommige landen uit de euro stappen.’

‘Wat is er lekker aan neuken?’

Helden! André van Duin en Adèle Bloemendaal. Wonen allebei in de grachtengordel, maar nooit snobistisch elitair, die twee. Onslijtbare vaklui met humor en zelfspot. Van Duin rotzooit in zijn studio aan een nieuwe serie Animal Crackers met de gedrevenheid van een jonge hond en Bloemendaal (80) is domweg  gelukkig in haar huisje aan de gracht. Mooiste passage uit  Het Parool interview met haar is deze. Vraag: ‘Wat vindt u daar (lezen, TPO-red) zo lekker aan?’  Antwoord: ‘Hoe moet ik dat nou uitleggen? Wat vind je lekker aan eten? Of wat vind je lekker aan neuken?’ (Parool)