Bladen

Uva gedaagd vanwege aannemen ‘man’

15-01-2013 08:56

Lance Armstrong geeft toe dat hij dopingzondaar is, en we praten over files, schaatsten, en lekker thuis werken. Dit is het ochtendgebed van The Postonline.

Armstrong bekent doping

Hij is bij Oprah geweest en hij heeft bekend, zegt een insider. We horen de hele biecht pas over een paar dagen. Maar in Amerika zijn ze kwaad. Lance Armstrong gedraagt zich als een diva. ‘Cut the crap’, zeggen tegenstanders. Huur een zaal af en laat je interviewen door je ergste journalistieke vijanden, niet door Oprah.

Weeralarm, weeralarm en hoera: RECORD file

Het wordt zo’n dag, met veel files en veel hysterische berichten uit uw radio. Blijf thuis, blijft niet thuis. Vinden we heerlijk, al die aandacht. En dan met zijn allen naar buiten kijken. Och jee, we hebben een record! Bij radio 1 juichen ze.’ Gaan we richting de duizend kilometer?’, vroeg Lara Rense bijna blij aan John Bakker.

Schaatsen, schaatsen, Elfsteden.
Als u dan toch thuis werkt, kunt u de hele dag luisteren naar veel provinciale mannenstemmen die vertellen hoeveel ijs erop de sloten ligt en of er dat ijs  geschaatst kan worden. Probleem nu: sneeuw op het ijs.

Paypal aast op betaalmonopolie.

Paypal slaat slag met de overname van concurrent NCR. Paypal wil de app van NCR gaan inzetten voor haar betalingsverkeer en zo klanten dwingen die NCR gebruiken via de mobiele betaaldienst af te rekenen.  In Amerika maken sommige anti-monopolisten  zich al zorgen.

Gloria Estefan is terug

David Bowie is terug, en  Justin Timberlake ook. En Gloria Estefan. Perez Hilton kraakte de nieuwe Timberlake, maar is lyrisch over de nieuwe Gloria. Over haar muziek? Nee, over de foto bij de video. De muziek is trouwens…nou ja…je kunt beter naar Timberlake luisteren.

Paul Verhoeven heeft spijt van Showgirls

Paul Verhoeven zucht in Volkskrant-interview: ‘Was Showgirls het waard, zoveel problemen in mijn leven te scheppen?’ Paul, geef geen interviews aan cultureel-correcte zielen. Dan lijkt het altijd alsof je naar de biechtstoel moet. Showgirls was prima. (Volkskrant papier)

Creches failliet

Oorzaak-gevolg. Minder subsidie voor kinderopvang, meer werkloosheid dus minder kinderen op de crèche. In Overveen en Bloemendaal lopen de au-pairs over straat, of werkloze zombie-vaders achter een kinderwagen, horen we.

Frans Bauer volgt Olympische zwemster

Kijk, dat is mooi. BN-ers die elkaar volgen en daar daar weer over tweeten. Olympisch zwemkampioene Femke Heemskerk – ze is ook heel leuk – is blij dat Frans Bauer haar volgt.

‘De wereld leert door’ scoort goed

Matthijs van Nieuwkerk is een alfa, met een net-niet afgeronde studie Nederlands, die nu wetenschappers mag interviewen, s’avonds om half elf. Briljant idee. Waarom niet prime-time trouwens? Want, wat léren we nu van de DWDD-gasten?  Gisteravond keken al 420.000 mensen naar de educatie-tv.

Uva gedaagd vanwege aannemen ´man´

De wereld zeurt door. Knetterendgek zijn ze, sommige zielen op de Universiteit van Amsterdam. De waanzin van het politieke correcte denken is al een tijdje voorbij, maar soms zijn er oprispingen. Een mevrouw is boos, omdat ze werd gepasseerd als hoogleraar aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde, omdat de universiteit het lef had een man te benoemen en niet haar. Madame eist 10.000 euro en vermoedt dat er gediscrimineerd is. De benoemde hoogleraar was een jonge Portugees. De rechtbank stelde haar deels in het gelijk en vindt dat UvA-bestuurders nu een gender awareness test moeten ondergaan.